Buchty s dvoma plnkami fotorecept
Foto: luwinka
Takéto buchty s dvoma plnkami som ešte nerobila, tak som vyskúšala a oplatilo sa. Chutilo nám.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé vám ukážem toto droždie, ktoré kupujem v jednom obchode, je vážené a veľmi rýchlo je z neho kvások hotový.
-
2
V hrnčeku rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a trochu teplého mlieka. Za chvíľku, možno za 3 minúty, bol už kvások z tohto droždia hotový.
-
3
Do misy dáme múku, žĺtok, olej, cukor, kvások, soľ a dolejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme utierkou.
-
4
Cesto vykyslo za 35 minút.
-
5
Teraz ho dáme na pomúčenú dosku a prekrojíme ho na 2 polovice. Vykrajujeme z neho štvorce. Keďže mi vyšlo 12 kusov buchiet, tak som prvých 6 plnila slivkovým lekvárom a čokoládou. Do ďalších šiestich som dávala koliesko banána a čokoládu.
-
6
Každý kúsok som vytvarovala do tvaru buchty.
-
7
Formu som vyložila alobalom, ktorý som trochu pomastila olejom (to ja tak robievam). Poukladala som do nej buchty a po vrchu som ich pomastila olejom a nechala ešte chvíľu podkysnúť. Predhriala som rúru.
-
8
Buchty sa piekli 25 minút na 200 stupňov. Upečené som nechala vychladnúť.
-
9
Potom som ich po vrchu posypala práškovým cukrom.
-
10
V reze.
Přesně vystižené, líp bych to nenapsala. Povedené "honzovky" /Honzovy buchty/. Ke kafíčku jako stvořené. Krásná práce!