Kysnutý strakoš
Manžel bol na čerešne a zažiadalo sa mu koláča. Ale čerešní nebolo dosť, tak som...
Pečené buchty s tvarohom a marhuľami
Buchty, ktoré vás vrátia do detstva. Potešia malých aj veľkých. Jemné, nadýchané...
Pizza kornútiky
Jemné cesto z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Myslela som si, že tento recept nepridám,...
Bezlepkové parené buchty
Bezlepkáči si môžu pochutiť na domácich parených buchtách...
Turecký simit
Verím, že simit mnohí poznáte z dovoleniek v Turecku, kde sa často predáva na pláži,...
Oškvarkové kolieska
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky pripravíme kvások. Medzitým polovičku oškvarkov zomelieme a druhú...
Bezlepkové pizza štangle
Pripravíme kvások zo 150 ml vlažného mlieka, droždia a 1 KL cukru. Suroviny necháme nakvasiť...
Podplamenník alebo slovenská pizza
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....
Slané cesnakové pečivo
Najprv si pripravíme kvások. Do misky dáme práškový cukor, droždie a prilejeme asi 100 ml...
Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....
Svätomartinské kysnuté rožky
Výborné, jemné orechové kysnuté rožky. Nielen dospelí, ale hlavne deti ocenia na desiatu maslové...
Moje osvedčené cesto na pizzu
Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.
Pudingové slimáky s čučoriedkovým lekvárom
Vynikajúce sladké pečivo určite poteší mnohé maškrtné jazýčky. S jemnou vanilkovou plnkou a čučoriedkovým lekvárom je...
Langoše od mamky
Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je...
Bezlepkové pudingovo-tvarohové slimáky
Puding na krém: Z mlieka, Zlatého krému a kryštálového a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, ...
Mäkučký langoš so syrovou plnkou
Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Langoše chutia výborne samotné, ale aj ako...
Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie buchty na svete sú pečené, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané jemným práškovým cukrom....
Domáce buchty na pare
Najprv si pripravíme kvások. Do menšej nádoby dám asi 100 ml vlažného mlieka, do ktorého...
Trhací chlebík s medvedím cesnakom a parmezánom
Je sezóna medvedieho cesnaku a ja som od kolegynky dostala viazaničku, tak som skúsila takúto fajnotu....
Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...
Jablkové koláče s cukrovým povrchom
Jablkové koláče sú veľmi obľúbené a myslím, že receptov na ne nikdy nie je dosť, keďže jablká sú najčastejším a najobľúbenejším ovocím do koláčov....
Čokoládové croissanty
Z uvedených ingrediencií pripravíme cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu.