40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| 70 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| hrsť |
|
| 20 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
V 100 ml teplého mlieka rozmiešame sušeného droždie a 1 PL cukru kryštál. Necháme 5-10 minút postáť.
- 2
Do preosiatej múky zapracujeme zmäknuté maslo, 2 vajcia, strúhanú citrónovú kôru, štipku soli, prilejeme kvások a zvyšok mlieka a prášok do pečiva. Vypracujeme kompaktné cesto a necháme kysnúť 1 h na teplom mieste.
- 3
Keď je cesto vykysnuté, pridáme hrozienka predtým namočené v rume, zapletieme vianočku a necháme ju ešte 20 minút podkysnúť na teplom mieste. Zaistíme špajdľami. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.
- 4
Pečieme na 180 stupňov cca 40 minút.
Tiež vianočka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









kypriaci dávam len preto, aby rýchlo nestvrdla, nie je nutný