Vianočka

bibuskam - fotkabibuskam, 7. mája 2020
Vianočka
Foto: bibuskam
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g
1 bal.
100 g
70 g
2 ks
200 ml
 hrsť
20 ml
1 PL
1 bal.
štipka
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V 100 ml teplého mlieka rozmiešame sušeného droždie a 1 PL cukru kryštál. Necháme 5-10 minút postáť.

  2. 2

    Do preosiatej múky zapracujeme zmäknuté maslo, 2 vajcia, strúhanú citrónovú kôru, štipku soli, prilejeme kvások a zvyšok mlieka a prášok do pečiva. Vypracujeme kompaktné cesto a necháme kysnúť 1 h na teplom mieste.

  3. 3

    Keď je cesto vykysnuté, pridáme hrozienka predtým namočené v rume, zapletieme vianočku a necháme ju ešte 20 minút podkysnúť na teplom mieste. Zaistíme špajdľami. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

    Vianočka - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 stupňov cca 40 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu