Pečené buchty s tvarohom a marhuľami fotorecept
Foto: olinecka
Buchty, ktoré vás vrátia do detstva. Potešia malých aj veľkých. Jemné, nadýchané a chutné cesto.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
400 g |
|
200 ml vlažné |
|
3-4 PL |
|
1,5 ČL |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
|
|
Náplň: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 ČL |
|
(zavárané alebo čerstvé) |
|
Mrvenička: | |
2 PL zmäknuté |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
rozpustené |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme zbytok cukru, soľ, kvások, rozšľahané vajíčka, olej. V troche vlažnej vody rozhabarkujeme sušené mlieko, ktoré počas miesenia prilievame do cesta.
-
2
Vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Cesto premiesime a rozdelíme na dve časti, z jednej časti som urobila buchty na pare.
-
5
Jednu časť cesta rozvaľkáme, pomocou pohára vykrojíme väčšie buchty, ktoré preložíme na plech vymastený maslom. Necháme trocha nakysnúť. Tvaroh zmiešame s vanilínový cukrom a Zlatým klasom. Marhule scedíme necháme odkvapkať.
-
6
Opačnou stranou pohára stlačíme cesto, lyžicou dáme plnku a marhule, mrveničku (maslo zmäknuté, cukor kryštál, múku zmiešame spolu). Necháme trocha nakysnúť.
-
7
Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 do zlatista.
-
8
Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom necháme vychladnúť.
-
9
Buchty preložíme na podnos.
-
10
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Ďakujem som rada že si si našla čas nahliadnuť do receptu.