Veľkonočné judášky fotorecept
Foto: olinecka
Maslová chuť s vôňou citróna. Judášky aktuálne na blížiace sa sviatky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
1 bal. čerstvé |
|
150 ml vlažné |
|
150 g zmäknuté |
|
3 PL |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme 1 ČL práškového cukru, 1 PL múky a na teplom mieste necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme žĺtky, zmäknuté maslo pokrájané na malé kúsky, zbytok surovín a kvások. Vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime a dáme na teplé miesto nakysnúť aspoň na 1 hodinu.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Cesto rozdelíme na 10 bochníkov.
-
5
Z každej časti bochníka urobíme 25 cm dlhé šúľky a vytvarujeme z nich judášky, viď foto.
-
6
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené judášky, ktoré necháme na plechu ešte 10 minút nakysnúť.
-
7
Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 25 minút.
-
8
Upečené posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Ako pavučinka naozaj dobrota.
Vraj chránia pred osím a hadím uštipnutím, chránia pred zdravotnými neduhami.:-)
Samé nové správy... Som rada že sa recept páči, ďakujem za nahliadnutie receptu.
Mohlo. Máš ich vydarené. Mne sa páčia. A najviac sa mi páči ten uzol vľavo.
Prajem veselú Veľkú noc
Aj Tebe krásne Veľkonočné sviatky a vôbec všetkým tu ma vareche.