Foto: kucharka
Jednoduché. Mäkké. Chutné.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Ja väčšinou používam “harina de fuerza” (strong flour) a na SK by to mala byť silná chlebová múka. Alebo pomiešam s hladkou, pol na pol... Ale aj iba z hladkej múky sú dobré.
- 2
V pohári s mliekom rozmiešame droždie. Keď napučí, jednoducho ho primešame k ostatným surovinám, okrem ryžovej múky. Miesime asi 10-15 minút, pokiaľ nevznikne nelepivé cesto. Mne pomáha robot :-)) Vymiešané cesto dáme do misky, posypeme ryžovou múkou, prikryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto.
- 4
Nachystáme si pracovnú dosku. Ak je cesto dobre vymiešané, nemusí sa podsypávať. Ak treba podsypať, trochu ryžovej múky by malo pomôcť. Cesto rozdelíme na 8 častí a vytvarujeme bochníčky - žemle.
- 5
Poukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie.
- 6
A necháme ešte podkysnúť aspoň 20 minút.
- 7
Jemne poprášime ryžovou múkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 220 °C asi 8-10 minút.
- 8
Najlepšie sú ešte tak trochu teplé s hrudkou masla. Tiež si ich plníme pomazánkami, fašírkou so šalátom... Dobrú chuť!
- 2
@evanaaa , nemyslim, si, ze zmenenim muky by sa nieco pokazilo. Ak by si skusila, daj vediet, ako to dopadlo, prosim.
Pekny vecer.
Ja bývam v Španielsku, preto iná múka.
V original recepte bolo sušené droždie. Ja som ale použila v tomto recepte čerstvé, to zvyknem používať viacej ako sušené.
Žemle nemajú výrazne slanú chuť, dali by sa kľudne jesť napríklad aj s džemom.
Hádam som pomohla. Pekný večer.