20
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 200-250 °C
na 200-250 °C
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií pripravíme cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 7 rovnakých častí a všetky vyvaľkáme na rovnako veľké kruhy, ktoré potrieme rozpusteným maslom a ukladáme na seba - posledný 7. kruh, ktorý bude na vrchu maslom nepotierame. Keď sú poukladané na sebe, povrchu ešte trošku prejdeme valčekom na vaľkanie.
- 3
Takto pripravené cesto rozkrájame na trojuholníky. Na každý položíme 2 kocky čokolády. Širšiu stranu trojuholníka jemne narežeme a zatočíme tak, aby špic cesta bol navrchu. Pripravené croissanty necháme oddýchnuť pod utierkou 1 hodinu a dáme piecť na 200 až 250 stupňov na cca 25 minút.
Tiež croissanty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu