Croissanty
Croissanty

Čokoládové croissanty

radkaradka - bez fotkyradkaradka, 9. júna 2022
20
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
na 200-250 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 dl
1 hrnček
1 bal.
1 ks
3 PL
1 bal.
Na potretie:
Náplň:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií pripravíme cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 7 rovnakých častí a všetky vyvaľkáme na rovnako veľké kruhy, ktoré potrieme rozpusteným maslom a ukladáme na seba - posledný 7. kruh, ktorý bude na vrchu maslom nepotierame. Keď sú poukladané na sebe, povrchu ešte trošku prejdeme valčekom na vaľkanie.

  3. 3

    Takto pripravené cesto rozkrájame na trojuholníky. Na každý položíme 2 kocky čokolády. Širšiu stranu trojuholníka jemne narežeme a zatočíme tak, aby špic cesta bol navrchu. Pripravené croissanty necháme oddýchnuť pod utierkou 1 hodinu a dáme piecť na 200 až 250 stupňov na cca 25 minút.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha