Bezlepkový marhuľový koláč
Bezlepkový marhuľový koláč

Kysnutý marhuľový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 5. apríla 2019. Komerčný recept.
Kysnutý marhuľový koláč bez lepku
Foto: novalim
16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

125 ml
2 PL
2 PL
1 bal.
42 g
250 g
1 štipka
1 ks
75 ml
400 g
1 bal.
Na mrveničku:
2 PL
2 PL
20 g




Postup

  1. 1

    V malom hrnčeku na miernom ohni zohrejeme mlieko, smotanu, zmiešame všetok cukor, aj vanilkový a navrch rozmrvíme droždie. Kvások necháme chvíľu postáť.

  2. 2

    Do nádoby kuchynského robota dáme múku, soľ, žĺtok aj olej. Premiešame a postupne vlievame pripravené vlažné mlieko s droždím. Dôkladne vymiesime vláčne cesto.

  3. 3

    Bezlepkové cesto (na rozdiel od klasického cesta z múky s lepkom) nenechávame kysnúť, ale hneď s cestom pracujeme. Vyformujeme koláč alebo koláčiky a kysnúť ich nechávame až na plechu, minimálne 1 hodinu.

  4. 4

    Na vrch poukladáme marhule, posypeme ich škoricovým cukrom. Maslo, cukor a bezlepkovú krupicu zmiešame, vznikne nám mrvenička, ktorú postupne drobíme na koláč.

  5. 5

    Koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 175 stupňoch asi 30 až 35 minút.

    Kysnutý marhuľový koláč bez lepku - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia