Kysnutý marhuľový koláč bez lepku
Foto: novalim
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
125 ml |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
42 g |
|
250 g |
|
1 štipka |
|
1 ks |
|
75 ml |
|
400 g |
|
1 bal. |
|
Na mrveničku: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
20 g |
|
Postup
-
1
V malom hrnčeku na miernom ohni zohrejeme mlieko, smotanu, zmiešame všetok cukor, aj vanilkový a navrch rozmrvíme droždie. Kvások necháme chvíľu postáť.
- 2
Do nádoby kuchynského robota dáme múku, soľ, žĺtok aj olej. Premiešame a postupne vlievame pripravené vlažné mlieko s droždím. Dôkladne vymiesime vláčne cesto.
- 3
Bezlepkové cesto (na rozdiel od klasického cesta z múky s lepkom) nenechávame kysnúť, ale hneď s cestom pracujeme. Vyformujeme koláč alebo koláčiky a kysnúť ich nechávame až na plechu, minimálne 1 hodinu.
- 4
Na vrch poukladáme marhule, posypeme ich škoricovým cukrom. Maslo, cukor a bezlepkovú krupicu zmiešame, vznikne nám mrvenička, ktorú postupne drobíme na koláč.
- 5
Koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 175 stupňoch asi 30 až 35 minút.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu