Kysnutý marhuľový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 5. apríla 2019 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Kysnutý marhuľový koláč bez lepkuFoto: novalim
16
porcií
60 min
príprava
30 min
na 175 °C

Suroviny

125 ml
2 PL
2 PL
1 bal.
42 g
250 g
1 štipka
1 ks
75 ml
400 g
1 bal.
Na mrveničku:
2 PL
2 PL
20 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V malom hrnčeku na miernom ohni zohrejeme mlieko, smotanu, zmiešame všetok cukor, aj vanilkový a navrch rozmrvíme droždie. Kvások necháme chvíľu postáť.

  2. 2

    Do nádoby kuchynského robota dáme múku, soľ, žĺtok aj olej. Premiešame a postupne vlievame pripravené vlažné mlieko s droždím. Dôkladne vymiesime vláčne cesto.

  3. 3

    Bezlepkové cesto (na rozdiel od klasického cesta z múky s lepkom) nenechávame kysnúť, ale hneď s cestom pracujeme. Vyformujeme koláč alebo koláčiky a kysnúť ich nechávame až na plechu, minimálne 1 hodinu.

  4. 4

    Na vrch poukladáme marhule, posypeme ich škoricovým cukrom. Maslo, cukor a bezlepkovú krupicu zmiešame, vznikne nám mrvenička, ktorú postupne drobíme na koláč.

  5. 5

    Koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 175 stupňoch asi 30 až 35 minút.

    Kysnutý marhuľový koláč bez lepku - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist