Škoricový koláč
Škoricový koláč

Škoricový zapletený koláč fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 28. septembra 2019
Škoricový zapletený koláč (fotorecept)
Foto: luwinka

Vhodný ku káve, kakauku alebo aj k dobrému ovocnému čaju.

14
porcií
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
100 ml vlažné
2 PL
50 g
21 g
2 ks
1 a 1/2 ČL
štipka
Na potretie:
 rozpustené
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do malej misky rozdrobíme droždie, pridáme trochu vlažného mlieka, múky medzi prsty a lyžičku cukru. Zamiešame a necháme vzniknúť kvások. Do druhej misy dáme múku, vlejeme rozpustené maslo, pridáme 2 žĺtky, cukor, štipku soli a mletú škoricu. Vykysnutý kvások vlejeme do misy a pridáme zvyšné mlieko. Vymiesime cesto. Necháme ho pod utierkou odpočívať na teplom mieste 35 - 40 minút.

    Škoricový zapletený koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu nám už pekne nakyslo.

    Škoricový zapletený koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozdelíme ho na 4 rovnaké časti na pomúčenej doske. Každú časť rukami vytvarujeme na rovnako dlhé dliely, aby sa nám dali zapletať.

    Škoricový zapletený koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapletieme a stočíme do tvaru venčeka. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Po vrchu potrieme roztopeným maslom a necháme chvíľu nakysnúť. Upečieme v rozohriatej rúre 35-40 minút na 200 stupňov.

    Škoricový zapletený koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení potrieme tiež roztopeným maslom celý venček. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.

    Škoricový zapletený koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V reze.

    Škoricový zapletený koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokrájame na kúsky.

    Škoricový zapletený koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: