Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Taštičky s tvarohovou a jablkovou plnkou

heleninka88 - fotkaheleninka88, 1. mája 2022
Taštičky s tvarohovou a jablkovou plnkou
Foto: heleninka88

Univerzálne cesto, ktoré využijete nielen na tieto taštičky. Kľudne z neho spravíte aj chutnú vianočku alebo buchty na desiatu pre deti. Nech sa Zobraziť celý popisUniverzálne cesto, ktoré využijete nielen na tieto taštičky. Kľudne z neho spravíte aj chutnú vianočku alebo buchty na desiatu pre deti. Nech sa Vám páči.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 bal.
2 ks
200 ml teplé
80 g
50 g roztopené
štipka
Tvarohová plnka:
3 PL
2 PL
1 ks
Jablková plnka:
2 ks väčšie ošúpané
1 ks
2 PL
2 kvapky
Na potretie pred pečením:
1 ks
1 PL
Na potretie po upečení:
 roztopené




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások z teplého mlieka, 10 g cukru(zvyšok dáme do cesta) a droždia. Necháme postáť. Ak máme mixér alebo pekárničku, najprv dávame tekuté suroviny a potom suché. Pri ručnom miesení si pripravíme väčšiu misku, kde zmiešame všetky suroviny a pridáme kvások. Miesime asi 20 minút. Cesto je krásne voňavé a odliepa sa od stien misky a z rúk. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste 50 minút alebo do zdvojnásobenia objemu.

  2. 2

    Medzitým pripravíme plnky. Na tvarohovú plnku zmiešame všetky suroviny (pridala som aj na malé kúsky nakrájané jahody). Na jablkovú plnku si pripravíme umyté ošúpané jablká, ktoré nakrájame na menšie mesiačiky a pridáme ostatné suroviny. Samozrejme si suroviny prispôsobíme či už chceme len tvarohové alebo jablkové taštičky.

  3. 3

    Keď je cesto krásne vykysnuté, preložíme ho na pomúčenú dosku a vytvarujeme 2 bochníky. Jeden potom rozvaľkáme na nie príliš tenko. Rozkrájame na väčšie štvorce a naplníme tvarohovou plnkou. Potom si zoberieme druhý bochník cesta a urobíme to isté, ale naplníme jablkovou plnkou. Taštičky tvarujeme tak, že jeden roh dáme k protiľahlému a taštička sa zatvorí.

  4. 4

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Taštičky preložíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom. Pečieme cca 20 minút do zlatista, samozrejme záleží aj od rúry. Po upečení potrieme roztopeným maslom a poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Taštičky s tvarohovou a jablkovou plnkou - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia