Bezlepkové langoše
Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

novalim - fotkanovalim, 18. mája 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové langoše
Foto: novalim

Ako ich máte najradšej? S kyslou smotanou a strúhaným syrom? Alebo s kečupom? Čo takto len potreté olejom s cesnakom? Tak či onak, vyskúšali sme všetky tri verzie a všetky tri nám veľmi chutili.

5
porcií
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
0,5 ČL
200 ml (vlažné)
20 g
1 ČL
Na dochutenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Promix Alfa zmes dáme do misy, premiešame so soľou. Do šálky nalejeme asi polovicu mlieka, pridáme kryštálový cukor a droždie, premiešame a necháme nakysnúť. Keď sa nám vytvorí efekt “hrnček var”, to znamená, že zmes nakysne a bude chcieť vytiecť z hrnčeka, nalejeme ju na múku. Potom pridáme ešte zvyšok mlieka a pomocou mixéra vymiesime hladké, trochu lepkavé cesto.

  2. 2

    Vyklopíme ho na pomčenú dosku, jemne premiesime, rozdelíme na bochníčky, prikryjeme čistou utierkou a necháme pri izbovej teplote nakysnúť.

  3. 3

    Nakysnuté bochníčky prstami roztlačíme na placky a pečieme ich v rozhorúčenom oleji. Olejom nešetrite, langoše sa lepšie upečú, keď ho bude viac (ideálne keď sú v ňom langoše ponorené). Necháme ich odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke, dochutíme a hneď začerstva jeme.

  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu