prazdny

Jablkovo-kapustový šalát

Šaláty

Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....

prazdny

Borščovec

Kuracie mäso

Vytvořila jsem si svůj recept na takový rychloboršč....

prazdny

Kapustový americký „páj“

Bezmäsité jedlá

Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...

prazdny

Kachní roláda plněná kysaným zelím

Hlavné jedlá

Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů a osolíme, opepříme, posypeme zázvorem.

prazdny

Kakaový koláč s kyslou kapustou

Koláče

Kyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení....

prazdny

Segedínský guláš

Bravčové mäso

Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...

prazdny

Šalát z červenej kapusty

Šaláty

Kapustu nasekáme nadrobno, rovnako ako aj cibuľu a kyslé uhorky. Polovicu pražených arašidov som zomlela...

prazdny

Kapustový šalát s kukuricou

Bezmäsité jedlá

Tento chrumkavý šalát si môžete vychutnať napríklad s pečivom ako ľahšiu večeru, alebo ho servírovať ako...

prazdny

Srnčí chrbát v kapustovom liste

Hlavné jedlá

Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

prazdny

Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom

Bravčové mäso

Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité pesto a tak som trochu kúzlila...

prazdny

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou

Bravčové mäso

Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

prazdny

Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami

Hlavné jedlá

Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...

prazdny

Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingom

Hlavné jedlá

Čínsku kapustu nasekáme na jemné rezančeky. Nasolíme a necháme odpočívať asi 10 minút. Rožky nakrájame na malé...

prazdny

Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle

Bravčové mäso

Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...

prazdny

Maďarský takatoš

Bravčové mäso

Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty....

prazdny

Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou

Koláče

Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky soli a z vanilkového cukru pripravíme cesto. Zabalíme...

prazdny

Šarišský sladký kapustový závin

Koláče

Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

prazdny

Zemiakové placky s kyslou kapustou

Bezmäsité jedlá

Ošúpeme zemiaky, nakrájame ich a vložíme ich do vriacej osolenej vody na cca 25 minút (kým...

prazdny

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou

Bravčové mäso

Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...

prazdny

Mäsom plnený kapustový list na hubách

Hlavné jedlá

K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...

prazdny

Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom

Hlavné jedlá

Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

prazdny

Krehký kapustový šalát s nakladanými cibuľkami

Bezmäsité jedlá

Z křehkého zelí jsou zelné saláty nejlepší. S přidáním malých cibulek jedna z možností.

prazdny

Zeleninový smotanovo-jogurtový šalát

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu som postupne nakrájala v sekáčiku – nie nadrobno. Pridala som soľ, korenie, ...

prazdny

Nakladaná kyslá kapusta

Prílohy

Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.

prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....