Jablkovo-kapustový šalát
Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....
Kapustový americký „páj“
Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...
Kachní roláda plněná kysaným zelím
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů a osolíme, opepříme, posypeme zázvorem.
Kakaový koláč s kyslou kapustou
Kyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení....
Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...
Šalát z červenej kapusty
Kapustu nasekáme nadrobno, rovnako ako aj cibuľu a kyslé uhorky. Polovicu pražených arašidov som zomlela...
Kapustový šalát s kukuricou
Tento chrumkavý šalát si môžete vychutnať napríklad s pečivom ako ľahšiu večeru, alebo ho servírovať ako...
Srnčí chrbát v kapustovom liste
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...
Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom
Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité pesto a tak som trochu kúzlila...
Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingom
Čínsku kapustu nasekáme na jemné rezančeky. Nasolíme a necháme odpočívať asi 10 minút. Rožky nakrájame na malé...
Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle
Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...
Maďarský takatoš
Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty....
Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou
Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky soli a z vanilkového cukru pripravíme cesto. Zabalíme...
Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...
Zemiakové placky s kyslou kapustou
Ošúpeme zemiaky, nakrájame ich a vložíme ich do vriacej osolenej vody na cca 25 minút (kým...
Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...
Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...
Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...
Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.
Krehký kapustový šalát s nakladanými cibuľkami
Z křehkého zelí jsou zelné saláty nejlepší. S přidáním malých cibulek jedna z možností.
Zeleninový smotanovo-jogurtový šalát
Všetku zeleninu som postupne nakrájala v sekáčiku – nie nadrobno. Pridala som soľ, korenie, ...
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....