Slaný koláč
Slaný koláč

Kapustový americký „páj“

Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 23. októbra 2017
Kapustový americký „páj“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už naše múdre prababičky a hrniec kapustnice dodnes nechýba na Zobraziť celý popisKapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už naše múdre prababičky a hrniec kapustnice dodnes nechýba na štedrovečernom stole či na svadobnej hostine.

6
porcií
20 minút
príprava
45-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
350 g
1 ks
1 KL
Plnka:
 1/2 ks
250 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo s múkou a so soľou vymiesime, potom pridáme vajíčko, dôkladne všetko prepojíme, trochu cesta dáme do chladničky stuhnúť a použijeme ho neskôr na dekoráciu.

  2. 2

    Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne nanesieme do formy, aj po bokoch. Snažíme sa udržať rovnakú hrúbku naneseného cesta. Rúru zohrejeme na 180 °C a cesto predpečieme 15 minút. Medzitým pripravíme plnku.

  3. 3

    Plnka: Kapustu nakrájame na tenké rezance, opražíme do svetlohneda a necháme vychladnúť. Smotanu zmiešame s vajíčkami, dochutíme soľou, čiernym korením a premiešame s vychladenou kapustou. Celú zmes vylejeme do formy s predpečeným cestom a ozdobíme cestom, ktoré sme si nechali zachladiť, vrátime do rúry a pečieme 30–40 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia