Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom
Foto: xpotvorkax
Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité pesto a tak som trochu kúzlila v kuchyni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkej vyvýšenej panvici som najprv usmažila/udusila na masti, cibuľu nakrájanú na rezance. Vo finiše pridáme trochu soli, malú lyžičku drvenej rasce, trochu oregana a trochu mletého korenia. Všetko premiešame.
- 2
Ďalej si dáme variť asi 600 gramov zemiakov v šupke.
- 3
K cibuľke pridáme mleté mäso, mierne opečieme, prilejeme necelý pohár vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi 30 minút, kým sa nevyparí voda. Opäť premiešame.
- 4
Kapustu zlejeme zo šťavy, nepreplachujeme. Keď je mäsko udusené, pridáme kyslú kapustu a na miernom ohni dusíme, kým ošúpeme a nakrájame uvarené zemiaky. Občas premiešame.
- 5
Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, mierne podusíme, vylejeme bazalkové pesto, mierne prehrejeme na ohni a odstavíme. Dobrú chuť!
Tiež mleté mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu