Mleté mäso
Mleté mäso

Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom

xpotvorkax - bez fotkyxpotvorkax, 12. apríla 2023

Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité pesto a tak som trochu kúzlila v kuchyni.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
250 g (bez vody)
1 ks väčšia
1 PL
1 pohárik
600 g (varené v šupke)




Postup

  1. 1

    Vo veľkej vyvýšenej panvici som najprv usmažila/udusila na masti, cibuľu nakrájanú na rezance. Vo finiše pridáme trochu soli, malú lyžičku drvenej rasce, trochu oregana a trochu mletého korenia. Všetko premiešame.

  2. 2

    Ďalej si dáme variť asi 600 gramov zemiakov v šupke.

  3. 3

    K cibuľke pridáme mleté mäso, mierne opečieme, prilejeme necelý pohár vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi 30 minút, kým sa nevyparí voda. Opäť premiešame.

  4. 4

    Kapustu zlejeme zo šťavy, nepreplachujeme. Keď je mäsko udusené, pridáme kyslú kapustu a na miernom ohni dusíme, kým ošúpeme a nakrájame uvarené zemiaky. Občas premiešame.

  5. 5

    Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, mierne podusíme, vylejeme bazalkové pesto, mierne prehrejeme na ohni a odstavíme. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia