prazdny

Maďarský takatoš

Bravčové mäso

Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty....

prazdny

Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle

Bravčové mäso

Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...

prazdny

Šalát z červenej kapusty s chrenom

Bezmäsité jedlá

Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

prazdny

Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou

Koláče

Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky soli a z vanilkového cukru pripravíme cesto. Zabalíme...

prazdny

Verzere

Bezmäsité jedlá

Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

prazdny

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou

Bravčové mäso

Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

prazdny

Mäsom plnený kapustový list na hubách

Hlavné jedlá

K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...

prazdny

Krehký kapustový šalát s nakladanými cibuľkami

Bezmäsité jedlá

Z křehkého zelí jsou zelné saláty nejlepší. S přidáním malých cibulek jedna z možností.

prazdny

Kapustové lokše

Večera

Stačí len kapusta a múka a na obed či večeru môžu byť výborné lokše. Samozrejme, ...

prazdny

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladené ošúpané nakrájame na hrubšie kolieska.

prazdny

Zeleninový smotanovo-jogurtový šalát

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu som postupne nakrájala v sekáčiku – nie nadrobno. Pridala som soľ, korenie, ...

prazdny

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou

Hlavné jedlá

Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

prazdny

Šalát z pekinskej kapusty

Bezmäsité jedlá

Kapustu nakrájam na tenké rezance. V miske osolím a premiešam. Nechám stáť bokom.

prazdny

Roládky s kyslou kapustou

Bezmäsité jedlá

Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou....

prazdny

Nakladaná kyslá kapusta

Prílohy

Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.

prazdny

Šalát z červenej kapusty s makom a slnečnicovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Šalátov nie je nikdy dosť. Dajú sa nakombinovať rôzne druhy zeleniny, rôzne zálievky, oriešky,...