Kakaový koláč s kyslou kapustou fotorecept
Foto: tejaja
Kyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení. Kyslá kapusta urobí koláč veľmi Zobraziť celý popisKyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení. Kyslá kapusta urobí koláč veľmi jemným a pritom ju v koláči vôbec nie je cítiť. Rovnako nie je identifikovateľné, že sa v koláči používa voda.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
125 g (alebo margarín na pečenie) |
|
3 ks |
|
1 hrnček (vyžmýkaná a nadrobno nakrájaná) |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme.
-
2
Za stáleho šľahania pridávame postupne po jednom vajcia. Ďalšie vajce pridáme vždy až po dôkladnom všľahaní predchádzajúceho.
-
3
V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.
-
4
Do vaječnej hmoty za stáleho miešania striedavo všľahávame múčnu zmes a vodu. Dobre prešľaháme.
-
5
Nakoniec vmiešame vyžmýkanú a nadrobno nakrájanú kyslú kapustu.
-
6
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a urovnáme.
-
7
Pečieme na 180 °C asi 40-45 minút. Hneď po vybratí z rúry koláč pocukrujeme.
To by ma ani vo sne nenapadlo takto použiť kyslú kapustu.
Dakujeme za unikátny recept.