prazdny

Jelenie ragú

Hlavné jedlá

Neviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú...

prazdny

Pomaly dusené jelenie stehno

Hlavné jedlá

Na toto jedlo som sa inšpiroval receptom od varechárky @kukulienka71, uvádza ho na svojom blogu pod...

prazdny

Jelenie stehno na hríboch

Hlavné jedlá

Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...

prazdny

Jelení guláš a žemlové knedle

Hlavné jedlá

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, maso a zpudka opečeme. Pak přidáme...

prazdny

Poľovnícky jágerek

Hlavné jedlá

Jednoduchý recept, ktorý by podľa Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory mal ovládať každý poľovník...

prazdny

Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

Hlavné jedlá

Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta...

prazdny

Pikantný jelení „jágerek“

Hlavné jedlá

Slaninu nakrájame na rezance a vypražíme. Pridáme cibuľu a opražíme ju dozlata.

prazdny

Špikované jelenie stehno na bratislavský spôsob

Hlavné jedlá

Doma máme veľmi radi bratislavské pliecko, tak prečo ho neskúsiť aj z našej obľúbenej diviny so...

prazdny

Jelení gulášik s knedľou z ovsených vločiek

Hlavné jedlá

Občas manžel dostane od kamarátov poľovníkov zverinu - tak potom býva aj tento fajnový gulášik s kúsok...

prazdny

Sikulský guláš z jeleňa

Hlavné jedlá

Tento recept sa dá urobiť z rozličnej diviny. Recept som našiel v Kuchárke z roku 1964....

prazdny

Jelenie karé na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...

prazdny

Jelenina na spôsob pytliaka Říhu

Hlavné jedlá

Veľmi jednoduchý recept na jedlo z diviny.

prazdny

Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou

Hlavné jedlá

V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...

prazdny

Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou

Hlavné jedlá

Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...

prazdny

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

prazdny

Jelenie karé na červenom víne a zelenine

Hlavné jedlá

Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.

prazdny

Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

Hlavné jedlá

Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...

prazdny

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.

prazdny

Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

Hlavné jedlá

Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...

prazdny

Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

Hlavné jedlá

Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...

prazdny

Jelení guláš s cviklou

Hlavné jedlá

Odležané mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme a postupne prudko opražíme na masti. Potom...

prazdny

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

prazdny

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

prazdny

Delikatesná jelenia paštéta v slaninke

Slané chuťovky

Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...

prazdny

Košické punčové rezy

Dezerty

Punčový rez po východniarsky...

prazdny

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...