Sikulský guláš z jeleňa fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept sa dá urobiť z rozličnej diviny. Recept som našiel v Kuchárke z roku 1964. Urobil som na ňom obmenu druhov mäsa Zobraziť celý popisTento recept sa dá urobiť z rozličnej diviny. Recept som našiel v Kuchárke z roku 1964. Urobil som na ňom obmenu druhov mäsa a robím ho v jednom hrnci.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame. Cesnak očistíme a rozpučíme. Mäso pokrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme masť a na nej osmažíme cibuľu do sklovita a rascu. Pridáme cesnak, necháme nech prevonia.
-
2
Teraz pridáme paradajkový pretlak a chvíľu ho opražíme.
-
3
Ďalej vložíme do hrnca mäso chvíľu ho posmažíme, nech sa trochu zatiahne.
-
4
A zalejeme horúcou vodou, toľko aby mäso trochu prečnievalo nad vodou. Rozvaríme a potom pomaly varíme asi hodinu a pol podľa tuhosti mäsa.
-
5
Počas tohto varenia mäsa môžeme pridať do hrnca zvyšky s chladničky, ako slanina , domáca klobása. Nech vám nedojedené kúsky nezostávajú v chladničke. To len kto chce, nie je to nutné, tak to robievam ja.
-
6
Po hodine a pol mäso už na ochutnanie ostáva mäkké, tak pridáme kapustu (ja používam vinnú kapustu v plechovke) a varíme ďalej. Každé mäso z diviny má inú tuhosť, tak preto ho treba ochutnať. Kapustu zamiešame a zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo všetko zaliate. Varíme ďalej asi pol hodiny.
-
7
Napokon pridáme smotanu s rozmiešanou múkou, ktorú varíme ďalšiu pol hodinu. Prípadne ak je to moc husté, prilejeme trochu horúcej vody. Počas varenia trochu osolíme a pridáme cukor. Teda po 150 minútach som to mal hotové. Odložíme zo sporáku a necháme jedlo trochu vydýchnuť po toľkej námahe.
-
8
A môžeme nakladať. Ja osobne to mám rád dať do hlbokého taniera a chlieb k tomu.
-
9
Tu je odfotení ten recept, z ktorého som to začal kedysi robiť. Staršia klasika jednoduchá a pritom dobrá.
Tiež s chlebíkom ... :)
Vďaka za koment. Tak som to povedal aj ja, že na celý víkend a zlate to oči zajtra sa bude musieť variť iné.
Vďaka za koment. Máš pravdu že je to brácha segedínskeho guľášu. No čo som sa dočítal o ňom tak Sikulský je starší brácha. Hlavne že nám veľmi chutil.
Vďaka za koment. Ta divina a hlavne močing v tomto jedle ma svoje čaro. Chutí ohromne, skús budeš prekvapený dobrou chuťou.
Vďaka za koment. Veď som to aj videl, ako rýchlo sa minul. Nuž čo sa zabijem keď som dobrý há - há.
Vďaka za koment. Da sa to veru jesť aj veľkou lyžicou. U sa to minulo, ako horúce gaštany.