Košické punčové rezy

Foto: Potravinarskavyrobaliana
Punčový rez po východniarsky...
príprava
Suroviny
| Tmavé cesto: | |
| 50 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 100 ml |
|
| Svetlé cesto: | |
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 5 PL |
|
| 20 g |
|
| Krém: | |
| 300 ml |
|
| 50 g |
|
| 60 g |
|
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| Punč: | |
| 250 ml (alebo voda) |
|
| 0,5 dl |
|
| Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme z uvedených surovín tmavé cesto. Salajku rozpustíme v 1 dl mlieka a pridáme nakoniec. Cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme na opačnej strane plechu krátko pri teplote 180-200 °C.
- 2
Následne pripravíme svetlé piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- 3
Uvaríme puding z mlieka, hladkej múky a cukru. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
- 4
Tmavý plát natrieme krémom. Na krém položíme svetlú piškótu, ktorú polejeme punčom. Na piškótu natrieme zvyšok krému. Priložíme druhý tmavý plát a zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








To je taká improvizovaná východniarska verzia, rum sa totiž vypil, sú vlastne bez punču 😂