Košické punčové rezy
Foto: Potravinarskavyrobaliana
Punčový rez po východniarsky...
príprava
Suroviny
Tmavé cesto: | |
50 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
50 g |
|
20 g |
|
100 ml |
|
Svetlé cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
20 g |
|
Krém: | |
300 ml |
|
50 g |
|
60 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
Punč: | |
250 ml (alebo voda) |
|
0,5 dl |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme z uvedených surovín tmavé cesto. Salajku rozpustíme v 1 dl mlieka a pridáme nakoniec. Cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme na opačnej strane plechu krátko pri teplote 180-200 °C.
- 2
Následne pripravíme svetlé piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- 3
Uvaríme puding z mlieka, hladkej múky a cukru. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
- 4
Tmavý plát natrieme krémom. Na krém položíme svetlú piškótu, ktorú polejeme punčom. Na piškótu natrieme zvyšok krému. Priložíme druhý tmavý plát a zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je taká improvizovaná východniarska verzia, rum sa totiž vypil, sú vlastne bez punču 😂