Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...
Hovädzie na víne s brusnicami
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a...
Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...
Kuřecí paličky na paprice z Remosky
Když porcuji kuře, dělím ho na různé části podle toho, co to bude. Stehna...
Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.
Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....
Bravčové plátky na hubách
Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....
Hovädzie dusené v masle
Jednoduchý a nenáročný recept ako na prípravu tak aj suroviny. Len čas je trochu dlhší...
Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...
Morčacie mäso s baklažánom
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac....
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....
Kuřecí stehýnka po myslivecku
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak...
Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti....
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...
Bravčové karé dusené so zeleninou
Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke....
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...
Kuřecí směs se zeleninou
Jednou jsem nastoupil v hodně dobrém podniku do kuchyně a tam nad sporákem viselo takové heslo: KDYŽ...
Bravčové stehno s ríbezľami
Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Kuracia panvica s nádychom Bombaja
Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar. Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo....
Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...
Hovädzie kocky na ružovom víne s farebnou knedľou
Dnešný sviatočný obed. Pôvodne som už nechcela ani pridať recept, napokon som to predsa len...
Rozlietané španielske vtáčiky podľa formácie 4 Tenoři
Traja zo štyroch členov vokálnej formácie 4 Tenoři zavítali do TV Varecha a uvarili nám španielske vtáčiky, ale inak, než sme zvyknutí....
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....
Výborný hovädzí perkelt
Toto je jedno z našich obľúbených jedál. Poznám ho ešte z detstva, robievala ho moja mama....