Dusené mäso
Dusené mäso

Soľanka

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 30. marca 2017
Soľanka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
100 g
50 g
1 ks
50 g
100 g
30 g
1 l




Postup

  1. 1

    V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do polomäkka.

  2. 2

    Potom pridáme na kocky nakrájanú šunku, párky, olivy a kapary. Nakoniec pridáme nožom roztlačený cesnak a podávame s kyslou smotanou a posekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

hubata
Soľanka je predsa typické ruské jedlo, takže prečo tie olivy a kapary .........?
lenuckaaa
Krásny recept. Niet čo dodať. Bodaj by bolo takýchto receptov čo najviac... Jedlo hodné majstra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia