Sedliacke zemiaky s baklažánom
Foto: alena45
Ako keby ste jedli opekané zemiaky s hubami, fakt dobré a sýte jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky, baklažán aj cibuľu si pokrájame nadrobno. Čím drobnejšie, tým rýchlejšie bude jedlo hotové. Kým sa bude opekať cibuľa a zemiaky, baklažán stihneme nasoliť, nechať postáť pár minút, prepláchnuť, nechať odtiecť a premiešať s múkou.
-
2
Do panvice dáme rozpustiť časť masti alebo oleja, kto má ako rád. Ja používam masť z mangalice. Postupne opražíme cibuľu, trochu viac ako do sklovita. Vyberieme do misky, do panvice vložíme zemiaky, tiež opekáme, trvá to trochu dlhšie, cca 15 minút. Najskôr ich pražíme sprudka, neskôr stíšime oheň, občas premiešame. Vyberieme do misky s cibuľou.
-
3
A nakoniec dáme pražiť baklažán. Keď zmäkne, vhodíme naspäť zemiaky s cibuľou, osolíme, okoreníme, dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a ešte chvíľu podusíme do mäkka ďalších 10 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.
kľudne mi napíš na mail, čo mám v profile, vysvetlím Ti, ako pridať recept. Nie je to ťažké ani náhodou.
napriklad sme zistili, ze baklazanove gozleme chute skoro rovnako ako polske piecarkove :)
Manzel kym mohol tak huby jedol na kila a hrozne mu to chyba, takze u nas je baklazan pomerne casto :)