Zemiaky so zeleninou
Zemiaky so zeleninou

Sedliacke zemiaky s baklažánom

alena45 - fotkaalena45, 26. septembra 2017
Sedliacke zemiaky s baklažánom
Foto: alena45

Ako keby ste jedli opekané zemiaky s hubami, fakt dobré a sýte jedlo.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 - 3 ks
2 PL (alebo olej)
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky, baklažán aj cibuľu si pokrájame nadrobno. Čím drobnejšie, tým rýchlejšie bude jedlo hotové. Kým sa bude opekať cibuľa a zemiaky, baklažán stihneme nasoliť, nechať postáť pár minút, prepláchnuť, nechať odtiecť a premiešať s múkou.

    Sedliacke zemiaky s baklažánom - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice dáme rozpustiť časť masti alebo oleja, kto má ako rád. Ja používam masť z mangalice. Postupne opražíme cibuľu, trochu viac ako do sklovita. Vyberieme do misky, do panvice vložíme zemiaky, tiež opekáme, trvá to trochu dlhšie, cca 15 minút. Najskôr ich pražíme sprudka, neskôr stíšime oheň, občas premiešame. Vyberieme do misky s cibuľou.

    Sedliacke zemiaky s baklažánom - obrázok 2
  3. 3

    A nakoniec dáme pražiť baklažán. Keď zmäkne, vhodíme naspäť zemiaky s cibuľou, osolíme, okoreníme, dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a ešte chvíľu podusíme do mäkka ďalších 10 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

methi
Mnam. A presne si to vystihla, baklazan dokaze chutit ako huby. Ja si ho krajam na platky okorenim ako ked sa bedle robia a upeciem a fakt, ze chuti skoro ako tie bedle :) (kedze tie tu nemam, idem sa po takom baklazane umlatit :)
jozka2
Verim ti,ze je to dobrota.Robievam baklazan na sposob hriov.Najprv kocky marinujem a potom prudko opeciem,nie je poznat,ze to nie su huby.Snad sa mi podari pridat recept -raz-j
alena45
@Jozka2 (27.9.2017 12:03)

kľudne mi napíš na mail, čo mám v profile, vysvetlím Ti, ako pridať recept. Nie je to ťažké ani náhodou.
atulienka
Jednoduché, zdravé a patrí do delenej stravy. A keď chutí ako huby to vítam, lebo tiež nemám možnosť nazbierať huby.
ajuschka
:) aj u nas sa baklazanom nahradzaju huby, kedze manzel nemoze.
napriklad sme zistili, ze baklazanove gozleme chute skoro rovnako ako polske piecarkove :)
Manzel kym mohol tak huby jedol na kila a hrozne mu to chyba, takze u nas je baklazan pomerne casto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia