Údená slanina alebo mäso
Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.
Marinovaná krkovička pod syrom
Zas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo....
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Plnený kapustný list
Už roky som mal chuť na plnený kapustný list, ale nik mi ho neuvaril... Tak...
Sekaná
Na staré kolena už len spomíname na detstvo a spomenul som si na to, ako ma mama poslala prvýkrát k mäsiarovi kúpiť sekanú....
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....
Plnený bravčový závitok
Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Do stredu plátkov...
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Fašírky trochu inak
Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a...
Štefanské klobásy
Prečo Štefanské? Môj drahý je Štefan, klobásy sme robili práve na Štefana a tento recept nám sadol....
Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....
Bravčové pliecko s marinádou
Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť....
Bravčové na rasci podľa ČSN
Opäť som vyskúšal jeden retro recept z knihy receptúr teplých pokrmov.
Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...
Študentský rezeň
Bravčové karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Mleté bravčové so zemiakmi z jedného pekáča
Väčšina z Vás, zvlášť „skôr narodených“, mi dá určite za pravdu, že variť v našom veku pre dvoch je nanajvýš viacnásobný problém....
Španielske vtáčiky z bravčového mäsa podľa rodinného receptu
Tento recept v rodine koluje už roky, tak snáď vám budú chutiť. Keďže je to...
Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Zapekané zemiaky s cuketou a mletým mäsom
Už pár týždňov som mal v hlave približný recept a až dnes som sa konečne doňho pustil....
Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...
Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou
Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku....
Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...
Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...
Zapekaná cuketa s mäsom a mrkvou
Jednoduché letné jedlo v kombinácii s mletým mäsom a mrkvou.
Belehradský bravčový plátok
Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.
Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede
Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to....
Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.
Bravčové stehno na čerstvých modrákoch
Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky...