Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...
Živánska v pahrebe
Slnko svieti a kazdeho z nas to laka von grilovat, opekat atd... tak si myslim,...
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Údené s chrenovou omáčkou
Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj...
Vepřová krkovička v ostrém leču
Tak pro změnu něco k jídlu. Jezdíme na soukromou farmu pro maso. Bylo po zabijačce...
Bravčové pliecko pečené na cibuli a cesnaku (a smrčkovcoch alebo aj bez)
Inšpirácia na prípravu mäsa je z internetu, ale nepamätám presne odkiaľ, tak píšem, ako...
Bravčové stehno po námornícky
Pripomína to trocha hamburské stehno alebo iné mäso na hamburský spôsob, ja som to ešte vylepšil...
Segedínsky guláš s domácou kysnutou knedľou
Teraz je ten pravý čas na toto jedlo. Keďže som dostala kúpiť pekné, pokrájané bravčové...
Cigánska s domácimi žemľami
Ak máte radi grilovanú krkovičku, určite oceníte tento recept na cigánsku. Zvlášť, ak si...
Údená slanina alebo mäso
Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.
Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...
Vepřová krkovička na houbách
Tak jsem zpracovával tu krkovičku a na tu v leču jsem potřeboval krásné plátky a zbyli mně...
Košické rezne
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky....
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Zapekané plnené bravčové karé
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !
Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.
Znojemské bravčové ragú
Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a...
Bravčová panenka sous vide v pancette
Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu...
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...
Slovenská kapustnica
Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca...
Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....
Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...
Pečený bravčový bôčik
Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.
Putimské bravčové rezance
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach....
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....