
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...

Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...

Segedínsky guláš
Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ...

Medovo-horčicové bravčové karé na smotane
Rýchly a jednoduchý recept. Karé je možné zameniť aj za kuracie prsia.

Úžasné voňavé zapekané mäso
Tomutu receptu patrí čestné miesto v mojej zbierke - mám ho strašne dlho, hádam to bude už aj 25 rokov, ale stále si drží miesto v mojej osobnej TOP 10 receptov....

Košické rezne
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky....

Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.

Segedínsky guláš s domácou kysnutou knedľou
Teraz je ten pravý čas na toto jedlo. Keďže som dostala kúpiť pekné, pokrájané bravčové...

Cigánska s domácimi žemľami
Ak máte radi grilovanú krkovičku, určite oceníte tento recept na cigánsku. Zvlášť, ak si...

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...

Jednoduchý bravčový perkelt
Asi každý má ten svoj recept na perkelt. Ponúkam Vám ten môj, ochutnajte.

Údená slanina alebo mäso
Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.

Bravčové pliecko pečené na cibuli a cesnaku (a smrčkovcoch alebo aj bez)
Inšpirácia na prípravu mäsa je z internetu, ale nepamätám presne odkiaľ, tak píšem, ako...

Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...

Živánska v pahrebe
Slnko svieti a kazdeho z nas to laka von grilovat, opekat atd... tak si myslim,...

Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...

Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.

Vepřová krkovička v ostrém leču
Tak pro změnu něco k jídlu. Jezdíme na soukromou farmu pro maso. Bylo po zabijačce...

Čertovsky pálivé rezne
Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a...

Vepřová krkovička na houbách
Tak jsem zpracovával tu krkovičku a na tu v leču jsem potřeboval krásné plátky a zbyli mně...

Bravčová panenka sous vide v pancette
Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu...

Slovenská kapustnica
Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca...

Putimské bravčové rezance
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach....

Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !

Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...

Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...

Pečená bravčová panenka v slanine
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.

Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....