Bravčový plátok na horčicovej omáčke
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme a dáme odležať do chladničky na hodinu.
- 2
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme olej a následne mäso z oboch strán prudko opečieme, až má zlatistú farbu, vyberieme ho na tanier.
- 3
Do výpeku pridáme cibuľu a pražíme do zlatista, potom pridáme na mesiačiky nakrájané cesnak. Popražíme chvíľku, aby nezhorkol a zalejeme vývarom. Pridáme mäso, zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme do zmäknutia.
- 4
Keď je mäso udusené, pridáme horčicu, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme korením. Pred koncom pridáme kúsok masla, aby omáčka zhustla, necháme povariť aby sa zredukovala.
- 5
Podávame so slovenskou ryžou, zemiakmi, každý podľa vlastnej chuti. Dobru chuť.
Tiež bravčová krkovička:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu