Dusená bravčová krkovička
Dusená bravčová krkovička

Bravčový plátok na horčicovej omáčke

ludo123 - fotkaludo123, 31. marca 2022
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Foto: ludo123
6
porcií
40 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 PL
1 ČL
2 ČL
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme a dáme odležať do chladničky na hodinu.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme olej a následne mäso z oboch strán prudko opečieme, až má zlatistú farbu, vyberieme ho na tanier.

  3. 3

    Do výpeku pridáme cibuľu a pražíme do zlatista, potom pridáme na mesiačiky nakrájané cesnak. Popražíme chvíľku, aby nezhorkol a zalejeme vývarom. Pridáme mäso, zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme do zmäknutia.

  4. 4

    Keď je mäso udusené, pridáme horčicu, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme korením. Pred koncom pridáme kúsok masla, aby omáčka zhustla, necháme povariť aby sa zredukovala.

  5. 5

    Podávame so slovenskou ryžou, zemiakmi, každý podľa vlastnej chuti. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
A kedy osolíme? Popis je bez pridania soli. Hneď na začiatku s korením alebo v priebehu dusenia?