Pečená krkovička fotorecept
Foto: tejaja
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, však? Mnoho ľudí ale bravčové má rado, tak vyskúšajte.
4
porcie
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Krkovičku vložíme do pekáča.
-
2
Všetky prísady na marinádu premiešame a krkovičku ňou dobre potrieme. Zakryjeme a dáme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) marinovať do chladničky. Soľ pridávame opatrne, grilovacie korenie je slané.
-
3
Namarinovanú krkovičku pred pečením podlejeme cca 1,5 dl vody a opäť zakryjeme.
-
4
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia dvakrát prelejeme mäso výpekom. Ak je náhodou výpeku málo, prilejeme trocha vriacej vody.
-
5
Podávame s akýmikoľvek zemiakmi alebo ryžou.
Diskusia k receptu