Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 8. apríla 2024
Pečená krkovička (fotorecept)
Foto: tejaja

Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, však? Mnoho ľudí ale bravčové má rado, tak vyskúšajte.

4
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
Marináda:
5 PL
3 strúčiky
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Krkovičku vložíme do pekáča.

    Pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady na marinádu premiešame a krkovičku ňou dobre potrieme. Zakryjeme a dáme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) marinovať do chladničky. Soľ pridávame opatrne, grilovacie korenie je slané.

    Pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Namarinovanú krkovičku pred pečením podlejeme cca 1,5 dl vody a opäť zakryjeme.

    Pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia dvakrát prelejeme mäso výpekom. Ak je náhodou výpeku málo, prilejeme trocha vriacej vody.

    Pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s akýmikoľvek zemiakmi alebo ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia