Košické rezne
Foto: eique
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky. Aj keď neviem, prečo to voláme Zobraziť celý popisŠťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky. Aj keď neviem, prečo to voláme košické rezne :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na cca 1-1,5 cm rezne, ktoré po okrajoch narežeme (ak použijeme bravčové karé, plátky narezať nemusíme). Mäso osolíme, okoreníme a naklepeme z každej strany. Rezne potrieme horčicou.
- 2
Rezne z oboch strán obalíme v strúhanke, jemne pritlačíme (môžeme aj naklepať). Obalíme vo vyšľahanom vajci s troškou soli, korenia, oleja (kto a ako dáva).
- 3
Obalené rezne smažíme na panvici cca 3-4 minúty a dáme bokom. Odporúčam pri vyprážaní použiť bravčovú masť a pridať do nej 2 vetvičky čerstvého tymianu.
- 4
Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme šampiňóny (kto nechce nemusí, s inými hubami opatrne) pridáme horčicu , kečup, sójovú omáčku, miešame, aby sa spojili chute a zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou (0,4 l). Pridáme jemne opražené rezne a necháme variť ešte 30 minút. Rezne musia byt mäkké. Dochutíme omáčku lyžicou cukru resp. podľa chuti soľou, korením. Je to naozaj podľa Vašej chuti. Kto chce môže pridať na dochutenie vegetu.
- 5
Nakoniec pripravíme zápražku. Niekto dáva klasiku - cibuľa + múka + mletá paprika. Ja uprednostňujem kukuričný škrob alebo dokonca ovsené vločky :) Povaríme 10 minút a môžeme podávať.
- 6
Príloha: Počas varenia mäska v omáčke, dáme nahriať rúru na 200 °C. Na plech poukladáme vysušené hranolky (na malý plech stačí 1 kg hranoliek), polejeme alebo nasprejujeme olejom (ja používam olivový), posypeme korením, rascou môžeme aj sušeným cesnakom a vložíme na 15 minút do rúry !!NESOLIME!!! Po 15 minútach premiešame a pečieme ďalších 15 minút. Následne prepneme na horný gril (3 trojuholníky a ventilátor) a dopečieme cca 5-10 minút. Hranolky vyberieme z rúry a posypeme soľou. Pri príprave hranoliek v rúre sa medze nekladú, všetko podľa chuti Ako prílohu k tomuto jedlu odporúčam hranolky + ryža, ale výborná je aj zemiaková kaša, prípadne kto rád experimentuje ako ja, ide k tomu aj bulgur alebo pšeno - taktiež super náhrada za ryžu.
- 7
Dobrú chuť!
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne to pripomina obratene rezne....
Len sa mi nepozdava to mnozstvo vody,resp.vyvaru (4L)....
Pozdravujem priatelia 😉👍
Souhlas a ještě 500 g bravčovej krkovičky je docela málo masa, 6 porcí bych z toho neuměla nakrájet. Jedině laserom.
Doporučujem opraviť množstvo tekutiny na 0,4 dcl
az teraz vidím že som napísal hlúpost :) Ďakujem vsetkym za pripomenutie. 4-5 dcl vody nie litre :)
áno presne tak..je tam omyl :)
tak ja ked kupim maso, rozkrajam ho na cca 500g (mozno 650g) kusy a dám mraziť a nevidim v tom problem vzdy ho nakrajam na 5-6 kúskov..možno stačí kvalitny ostrý nôž a krájať ked je trošku zamrazené mäso.
ako som už písal nižšie, áno je tam chyba a ďakujem za pripomenutie :)
Děkuji za odpověď, mírně zmrzlé maso se krájí líp, to je pravda. Ono se to odvíjí od toho, že mám raději masa víc než méně, tak mi to přišlo málo. To víš, masožrout. Opravený recept už je v pohodě.
Pokojne ochutnaj, je vyborna.
0,4l
to su 4 dcl nie 4 L
Dobre ranko,precitaj si komentare od zaciatku.....
Pozdravujem 🤣