Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 31. marca 2017

Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ale rada sa podelím aj so svojou verziou.

5-6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 - 1000 g
700 g
500 ml
300 ml
3 - 4 ks
1 ks
2 strúčiky
trošku na chuť
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny - mäso očistím a nakrájam na kocky, cibuľu a cesnak nakrájam na drobno.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom hrnci si rozohrejem olej, do ktorého pridám na drobno pokrájanú cibuľku. Po chvílke pridám cesnak a nakoniec 2 - 3 čl mletej červenej papriky.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibulku s paprikou osmahnem len chvílku, aby sa nespálila. Pridám mäsko, premiešam a nechám ho zatiahnuť. Mäsko osolím, okorením a pridám trochu rasce.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejem vodou, aby bola kúsok nad mäskom a pridám bobkový list. Zakryjem a nechám dusiť 30 minút.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pol hodinke pridám kyslú kapustu, ktorú som neprepláchla iba poriadne vyžmýkala. Pridám 2 dcl vody, zakryjem a dusím dalšiu pol hodinku.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridám mlieko a nechám dojsť k varu. Pridám smotanu na varenie, do ktorej som zamiešala 2 PL hladkej múky, premiešam a znova nechám dojsť k varu.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver pridám ešte trošku smotany na šľahanie a nechám zovrieť. Ak je nutné dosolím, prípadne pridám ešte červenú papriku. A výborný obed je na svete. Prajem dobrú chuť.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Mlieko nepouzivam,nevies,kedy sa ti zrazi,pouzivam smotanu a s trochou muky,segedin je tak kremovity a dobre sa viaze na knedlu,farba po paprike by mala byt taka cervena,ako na tej snimke s bobkacom.
Inak,gazdinky,ked dusite kapustu k masu,skuste ju zahustit 1 narajbanym zemiakom,ako na z.babu.Opat,kapusta je kremovita a nepada z vidlicky.

Pridaj komentár k receptu: