prazdny

Bataty plnené mletým mäsom

Bravčové mäso

Veľká dobrota. Po dlhšej dobe som opäť plnila bataty. Tentoraz zmesou z mletého mäsa...

prazdny

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou

Bravčové mäso

V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

prazdny

Bravčové fašírky s cuketou

Bravčové mäso

Cuketové fašírky s bravčový mäsom skvelý obed alebo večera.

prazdny

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami

Bravčové mäso

Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

prazdny

Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami

Bravčové mäso

Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...

prazdny

Tlačenka z pomalého hrnca

Bravčové mäso

Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

prazdny

Kapustník na plechu bez kysnutia

Bravčové mäso

Kyslú kapustu, mleté mäso, vajcia, nastrúhané zemiaky, nakrájanú údenú slaninu, nakrájanú mladú...

prazdny

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Bravčové mäso

Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...

prazdny

Pochúťkové karé podľa kolegyne

Bravčové mäso

Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...

prazdny

Vepřové ledvinky na paprice

Bravčové mäso

Ledvinky rozkrojíme a vyřízneme z nich ty bílé části, pak nakrájíme a zalijeme mlékem, necháme...

prazdny

Karamelizovaný bôčik

Bravčové mäso

Nedejte se mýlit, v karamelu je (nebo neni) kokos, ale ten je tak zakomponován, že to není poznat....

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Bravčový bôčik s kelom

Bravčové mäso

Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

prazdny

Plnený kapustný list bez kapustného listu

Bravčové mäso

Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

prazdny

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami

Bravčové mäso

Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

prazdny

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

Bravčové mäso

Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

prazdny

Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou

Bravčové mäso

Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...

prazdny

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou

Bravčové mäso

Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.

prazdny

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou

Bravčové mäso

Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

prazdny

Plnený jarný kaleráb

Bravčové mäso

Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

prazdny

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom

Bravčové mäso

Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Šošovicový prívarok

Bravčové mäso

Tento recept je je pre tých, ktorý sa vracajú k receptom, ktoré chutili aj našim...

prazdny

Kubánsky sendvič (Sandwich by Cuba)

Bravčové mäso

Populárny sendvič, ktorý ma neprekonateľnú chuť.

prazdny

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

prazdny

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne

Bravčové mäso

Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...

prazdny

Hubová polievka – Hurban a Komenský

Bravčové mäso

… tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve...

prazdny

Loptičková polievka

Hovädzie mäso

Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...

prazdny

Bravčový guláš na červenom víne

Bravčové mäso

Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...