Výborná bravčová panenka Portugal
Foto: siuuu
Toto je jedna z najlepších úprav bravčovej sviečkovej, ktorú som mala možnosť pripraviť a ochutnať - mäsko bolo po upečení neskutočne jemné, šťavnaté, lahodné Zobraziť celý popisToto je jedna z najlepších úprav bravčovej sviečkovej, ktorú som mala možnosť pripraviť a ochutnať - mäsko bolo po upečení neskutočne jemné, šťavnaté, lahodné s jemnou vôňou porstského vína (môže sa použiť aj kvalitné červené sladšie víno a bude rovnako skvelá), byliniek, s jemným akcentom po cesnaku v pozadí. A robí sa v podstate sama. Je to môj najobľúbenejší recept na prípravu panenky ... https://dobrotynatanieri.blogspot.com/search?q=panenka
porcie
príprava
na 130 °C
Suroviny
300 g |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
4-5 PL (alebo sladšie červené) |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
1 PL (ja používam redukciu) |
|
4-5 strúčikov (aj so šupkou) |
|
Postup
-
1
Panenku umyjeme, osušíme, očistíme od blán a na panvici na rozpálenom olivovom oleji (2 PL) orestujeme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo.
- 2
Preložíme na alobal, potrieme zvyšným olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom, polejeme portským vínom a balzamikom, pridáme strúčiky cesnaku rotlačené nožom a vetvičky rozmarínu, dobre zabalíme a dáme na 15 - 20 minút do rúry vyhriatej na 130 °C.
- 3
Po upečení vyberieme z rúry, a necháme v alobale ešte 10 minút odpočívať. Panenka by mala byť šťavnatá a vo vnútri ružová. Prílohu zvolíme podľa chuti - može byť ryža, zemiaky, čerstvá bageta alebo zelenina.
Tiež víne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu