Bravčová panenka na víne
Bravčová panenka na víne

Výborná bravčová panenka Portugal

siuuu - fotkasiuuu, 15. septembra 2019
Výborná bravčová panenka Portugal
Foto: siuuu

Toto je jedna z najlepších úprav bravčovej sviečkovej, ktorú som mala možnosť pripraviť a ochutnať - mäsko bolo po upečení neskutočne jemné, šťavnaté, lahodné Zobraziť celý popisToto je jedna z najlepších úprav bravčovej sviečkovej, ktorú som mala možnosť pripraviť a ochutnať - mäsko bolo po upečení neskutočne jemné, šťavnaté, lahodné s jemnou vôňou porstského vína (môže sa použiť aj kvalitné červené sladšie víno a bude rovnako skvelá), byliniek, s jemným akcentom po cesnaku v pozadí. A robí sa v podstate sama. Je to môj najobľúbenejší recept na prípravu panenky ... https://dobrotynatanieri.blogspot.com/search?q=panenka

2-3
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 130 °C

Suroviny

300 g
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
4-5 PL (alebo sladšie červené)
2 vetvičky (čerstvý)
1 PL (ja používam redukciu)
4-5 strúčikov (aj so šupkou)




Postup

  1. 1

    Panenku umyjeme, osušíme, očistíme od blán a na panvici na rozpálenom olivovom oleji (2 PL) orestujeme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo.

  2. 2

    Preložíme na alobal, potrieme zvyšným olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom, polejeme portským vínom a balzamikom, pridáme strúčiky cesnaku rotlačené nožom a vetvičky rozmarínu, dobre zabalíme a dáme na 15 - 20 minút do rúry vyhriatej na 130 °C.

  3. 3

    Po upečení vyberieme z rúry, a necháme v alobale ešte 10 minút odpočívať. Panenka by mala byť šťavnatá a vo vnútri ružová. Prílohu zvolíme podľa chuti - može byť ryža, zemiaky, čerstvá bageta alebo zelenina.

Diskusia k receptu

jerica
Vyskúšam, je to ideálne, hlavne rýchlo a pre dvoch radosť spraviť !
1x siuuu