Bravčová roláda
Bravčová roláda

Vepřová roláda s olivami

rubyrom - fotkarubyrom, 12. októbra 2019
Vepřová roláda s olivami
Foto: rubyrom
40 minút
príprava
90-100 minút
na 180-190 °C

Suroviny

1 kg
250 g
250 g
1 ks
trocha
Na potretie:
Do náplne:
1 ks
Na zahustenie:




Postup

  1. 1

    Pečeni (karé, pozn. red.) rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme.

  2. 2

    Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek,majoránku, vajíčko a strouhanku. Dobře propracujeme a rozetřeme na plát masa. Poklademe na drobno nakrájenou paprikou a olivami. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu ještě zvenku osolíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme na 180 °C.

  3. 3

    Asi po hodině vybalíme roládu z alobalu, přidáme do pekáčku trochu sádla a z alobalu vylijeme do pekáčku šťávu z masa. K masu přidáme nakrájený česnek a cibuli na větší kusy. Papriku smícháme se sušeným česnekem a olejem a roládu několikrát během pečení potřeme a obrátíme. Pečeme ještě podle potřeby asi 40 minut.

  4. 4

    Hotovou roládu vyndáme z pekáče, odstraníme provázek a zabalíme do alobalu, aby nevystydla. Výpek vysmahneme, seškrábneme připečený tuk, trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.

Diskusia k receptu

haji
Nejen že vypadá super, musí být i výborné chuti! Dobrý nápad s olivami. Krásné foto!!
denyany
Veľmi pekná roláda, určite aj chutná. Ak by sa mi podarilo rozrezať to karé na plát, tak by som skúsila. Teoreticky si to viem predstaviť, ale prax mi chýba, nuž...
rubyrom
Moc děkuji všem za komentáře. S těmi olivami chutnala roláda báječně, klidně jich tam mohlo být i víc.