Pečené bravčové rebierka fotorecept
Foto: frezia68
Dávno som nejedla takú dobrotu :-) Asi preto, že negrilujem,či .....?
porcie
príprava
na 150-160 °C
Suroviny
600 g |
|
|
|
Suchá zmes: | |
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
podľa chuti (alebo celá) |
|
3 strúčiky (drvený) |
|
1 ks malá (nastrúhaná) |
|
Marináda: | |
1 ks menšia |
|
3 strúčiky |
|
1 lyž. |
|
3 lyž. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové rebierka som umyla, poutierala a odblanila.
-
2
Potom tú suchú zmes som rukami votrela do mäsa a vymasírovala :-). Zabalila som do potravinovej fólie, aby mäso nevyschlo a treba nechať aspoň 2 hod. v chlade. Môže aj cez noc.
-
3
Potom som mäso dala na alobal, teraz som osolila a kto má rád, dá aj mleté čierne korenie. Ja radšej štipľavú papriku. Do alobalu som dobre zabalila, aby šťava nevytiekla pri pečení, ale rebrá ostali šťavnaté. Piekla som na 160 °C cca 2 hod. Nepodlievať, nemastiť, aj tak je šťavnaté.
-
4
Medzitým som urobila marinádu: Na prepustené maslo som dala orestovať cibuľu, potom som pridala cesnak (pozor na pripálenie), paradajkové pyré, ocot, cukor, sójovú omáčku, štipľavú nakrájanú papričku a nechala som trocha zredukovať a potom som mixovala. Marinádu som ochutnala a môžete dochutiť podľa seba.
-
5
Po vybratí z rúry som pozorne otvorila alobal, lebo para páli :-). Natrela rebierka s marinádou, pridala uvarené zemiaky potreté maslom soľou a posypané rascou. Dala späť do rúry na 240 °C (nemám gril) asi na 10 min, potom som obrátila rebierka a znova natrela marinádou, nechala dopiecť cca 10 min.
-
6
Asi po desiatich minútach som vybrala a bola to dobrota. Mäso sa oddeľovalo od kostí, šťavnaté...chutné. Ak vyskúšate, želám dobrú chuť!
Náhodou som zohnal rebrá a tak som skúsil podľa teba. Zmenil som akurát cukor za med a prirobil omáčku. Fotka nieje moc vydarená, hlad a chuť boli moc silný. Ale chuť bola fantastická!!!