Plnené bravčové karé
Plnené bravčové karé

Vejár z bravčového karé fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. augusta 2019

Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na plnku použila neúdenú domácu klobásu.

6
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
200 g domáca
1/2 ks starší
1 PL
1
2 strúčiky
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé som umyla osušila.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som ho na rovnako široké pásy, ale celkom som ho neprekrojila, nechala som 3 cm neprekrojené mäso.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnenie použijem domácu neúdenú klobásu, veď napokon aj to je mleté mäso.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstránim z nej črievko a získanú masu som zmiešala s vyžmýkaným pol rohlíkom, bála som sa, že sa mi hmota rozpadne.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do každého otvoru som vložila plnku a dobre potlačila až na spodok, aby sa plnka všade dostala a celé som zviazala pevne kuchynským špagátom.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici som nechala rozohriať masť a mäso som nechala sprudka zatiahnúť. S mäsom som už nehýbala, pridala som k nemu cibuľu a cesnak, posypala rascou, mletou paprikou, mletým korením, osolila a podliala hovädzím vývarom. Pod pokrievkou som mäso dusila 50 minút, občas polievala vývarom.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové mäso som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút, potom som odstránila špagáty.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zo zvedavosti som nakrojila prvý plátok, ako to vyzerá a či sa podobá na recept od priateľky. Krájame presne opačne ako bolo mäso plnené.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A potom už pokojne nakrájala všetko. Recept splnil moje očakávanie

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové jedlo som podávala s dusenou ryžou a uhorkovým šalátom. Pod mäso som dala šťavu z výpeku. Prajem vám dobrú chuť.

    Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý způsob plnění, hlavně v reze vypadá masko super, o chuti nepochybuji. Krásná práce, postup i fota, takový sváteční nedělní oběd bych si nechala líbit, včetně dezertu. Požehnanou neděli, milá Izi! Díky za zajímavý receptík!
garanco
Recept sa mi páči, príležitostne podľa neho urobím :-))
používateľ nemá avatar
asu
asu
Recept sa mi páči. Takéto ja môžem, aj keď moja diabetologička ja mierne iného názoru.........
evanaaa
Výborné, Izka, @Izabella929 , aj sa mi páči, že si to karé krájala naprieč a nie podľa tých rezov, ako to robí väčšina, takto je to aj efektnejšie.
evanaaa
@Asu , nechápem, čo by mala mať diabetologička voči tomuto? Nevidím nič, prečo by si to nemohol (nemohla) jesť. To by potom už aj rezne boli tabu, okrem iného, nie?
garanco
Vejár z mäsa sa vydaril, jedlo bolo pekné, chutné, aj hostia si pochvaľovali. Ďakujem za recept, určite ho urobím aj nabudúce!
izabella929
@garanco , veľmi sa teším, že si vyskúšala tento recept a že hosťom aj chutilo, chválim tvoju šikovnosť..ďakujem pekne za komentár..)