Vejár z bravčového karé fotorecept
Foto: izabella929
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na plnku použila neúdenú domácu klobásu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
200 g domáca |
|
1/2 ks starší |
|
1 PL |
|
1 |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Bravčové karé som umyla osušila.
-
2
Nakrájala som ho na rovnako široké pásy, ale celkom som ho neprekrojila, nechala som 3 cm neprekrojené mäso.
-
3
Na plnenie použijem domácu neúdenú klobásu, veď napokon aj to je mleté mäso.
-
4
Odstránim z nej črievko a získanú masu som zmiešala s vyžmýkaným pol rohlíkom, bála som sa, že sa mi hmota rozpadne.
-
5
Do každého otvoru som vložila plnku a dobre potlačila až na spodok, aby sa plnka všade dostala a celé som zviazala pevne kuchynským špagátom.
-
6
Na panvici som nechala rozohriať masť a mäso som nechala sprudka zatiahnúť. S mäsom som už nehýbala, pridala som k nemu cibuľu a cesnak, posypala rascou, mletou paprikou, mletým korením, osolila a podliala hovädzím vývarom. Pod pokrievkou som mäso dusila 50 minút, občas polievala vývarom.
-
7
Hotové mäso som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút, potom som odstránila špagáty.
-
8
Zo zvedavosti som nakrojila prvý plátok, ako to vyzerá a či sa podobá na recept od priateľky. Krájame presne opačne ako bolo mäso plnené.
-
9
A potom už pokojne nakrájala všetko. Recept splnil moje očakávanie
-
10
Hotové jedlo som podávala s dusenou ryžou a uhorkovým šalátom. Pod mäso som dala šťavu z výpeku. Prajem vám dobrú chuť.
Tvoja diabetologička je zrejme mizerná kuchárka...