Bravčová sviečková na smotane fotorecept
Foto: izabella929
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy nerobila. Stará dobrá klasika sa veru na mojom Zobraziť celý popisTento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy nerobila. Stará dobrá klasika sa veru na mojom stole ešte neobjavila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
60 g domáca |
|
1 ks väčšia |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
100 ml (33%) |
|
3 PL (20%) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku som umyla a osušila. Zeleninu som očistila, umyla a nakrájala na kolieska a kocky.
-
2
Slaninu som nakrájala na kocky a vytopila tuk.
-
3
Pridala som nakrájanú cibuľu a štipku cukru a opiekla.
-
4
Potom som k cibuli vložila mäso a opiekla som ho zo všetkých strán.
-
5
Mäso som vybrala do misy a pridala som k cibuli zeleninu.
-
6
Pridala som mletú papriku a podliala vodou.
-
7
Vložila som mäso a pod pokrievkou dusila 40 min.
-
8
Keď bolo mäso aj zelenina mäkké, pripravila som si smotanu na šľahanie, v ktorej som vymiešala múku. Mäso som vybrala a zeleninu som rozmixovala tyčovým mixérom.
-
9
Pridala som smotanu s múkou a chvíľku nechala prejsť varom a napokon som pridala aj smotanu 20%, rozmiešala a už som nechala len na slabom plameni prebublať. Ochutila som šťavou z jedného citrónu.
-
10
Hotové jedlo.
-
11
Podávala som s domácim knedlíkom, kolieskom citrónu a brusnicami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu