prazdny

Bataty plnené mletým mäsom

Bravčové mäso

Veľká dobrota. Po dlhšej dobe som opäť plnila bataty. Tentoraz zmesou z mletého mäsa...

prazdny

Zbojnícka pečienka so šalátom z kyslej kapusty

Bravčové mäso

Pečené mäsko, klobáska, slanina... Aj vám sa hneď zbiehajú slinky? Naša zbojnícka pečienku so...

prazdny

Vyprážaný double rezeň v jemnom župane

Bravčové mäso

Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie....

prazdny

Bravčové plece v pletenke

Bravčové mäso

Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky...

prazdny

Fašírky z bravčového mäsa

Bravčové mäso

Mleté mäso zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a čierným korením. Pridáme trochu nasekanej petržlenovej vňate,...

prazdny

Fazole s vepřovým masem

Bravčové mäso

Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou...

prazdny

V rúre pečená fašírka so zemiakovou omáčkou

Bravčové mäso

omáčka zo zemiakov s mletým mäsom v rúre

prazdny

Dvojmäsová sekaná s hubami po našom

Hovädzie mäso

Našťastie mám od mojich agentov, čerstvé podrobné informácie o „hubovej situácii“ na SVK....

prazdny

Kolienková mozaika

Bravčové mäso

Recept nielen na veľkonočný stôl.

prazdny

Bravčové koleno na pive

Bravčové mäso

Bravčové koleno prešpikujeme kúskami cesnaku. Vložíme do hrnca, zalejeme litrom piva. Pridáme očistenú mrkvu,...

prazdny

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch

Bravčové mäso

S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

prazdny

Raňajkové bravčovinky s caesar šalátom

Bravčové mäso

Výborné domáce fašírky vedeli vyčarovať u nás doma v Košiciach pod Šibenou horou aj naše dobré múdre...

prazdny

Kapustník na plechu bez kysnutia

Bravčové mäso

Kyslú kapustu, mleté mäso, vajcia, nastrúhané zemiaky, nakrájanú údenú slaninu, nakrájanú mladú...

prazdny

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou

Bravčové mäso

Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

prazdny

Plnené kapustné listy

Bravčové mäso

Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...

prazdny

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou

Bravčové mäso

V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

prazdny

Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami

Bravčové mäso

Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...

prazdny

Vepřové ledvinky na paprice

Bravčové mäso

Ledvinky rozkrojíme a vyřízneme z nich ty bílé části, pak nakrájíme a zalijeme mlékem, necháme...

prazdny

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami

Bravčové mäso

Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

prazdny

Plnený kapustný list bez kapustného listu

Bravčové mäso

Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

prazdny

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Bravčové mäso

Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...

prazdny

Karamelizovaný bôčik

Bravčové mäso

Nedejte se mýlit, v karamelu je (nebo neni) kokos, ale ten je tak zakomponován, že to není poznat....

prazdny

Tlačenka z pomalého hrnca

Bravčové mäso

Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

prazdny

Pochúťkové karé podľa kolegyne

Bravčové mäso

Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

Bravčové mäso

Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...