Bravčové karé pod čapicou fotorecept
Foto: begonia2
Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť. No nič poriadne nebolo, ja neviem, už aj tie prasce Zobraziť celý popisNie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť. No nič poriadne nebolo, ja neviem, už aj tie prasce asi držia diétu. Slanina nemala ani 1 centimeter, tak čo s ňou. No poradila som si, zakryla som ňou karé.
porcií
príprava
na 95-210 °C
Suroviny
1100 g |
|
600 g (bravčová surová) |
|
2 ks |
|
3 stredne veľký ks |
|
1 hlávka |
|
|
|
(čerstvo mleté) |
|
|
|
1 PL |
|
čerstvé (tymian, rozmarín, mäta) |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Do mäsa urobíme otvor a do neho vložíme klobásy. Mäso osolíme.
-
2
Čerstvé bylinky väčšie množstvo pokrájame nadrobno.
-
3
Polovicu byliniek dáme na karé. Na to položíme celistvý plát slaniny, ním prekryjeme bylinky. Okoreníme a posypeme rascou.
-
4
Celé to previažeme, alebo natiahneme na to sieťku, nech to drží pokope.
-
5
Túto rolku celú dookola opečieme na masti. Toľko, aby bolo mäso zatiahnuté.
-
6
Do pomalého hrnca dáme na spodok výpek plus krájanú cibuľu a zvyšky surovej slaniny. Na to rolku. A na ňu dáme plátky cesnaku. Potom nasypeme zvyšné bylinky, trochu rasce, mleté korenie a osolíme. Podlejeme vínom. Dáme to na štyri hodiny na Low (pomalé pečenie).
-
7
Po tej dobe je to už mäkké. No ak to chceme mať pekne do červena prepečené, tak to preložíme do rúry na 210 °C na slabú hodinu.
-
8
Necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať. Ja som k tomu uvarila zemiaky. Netreba nič iné, tá masť je moc chutná, to stačí zemiaky poliať.
-
9
Na druhy deň sme to mali ako studenú misu so sterilizovanou zeleninou a chlebom. Zvyšný výpek som rozmixovala a dala do pohára, bude na chlieb.
koza na kare je dar,je tazko ho zohnat ´,vsade len bez koze.preco si ju stahovala?
najprv zdesenie..potom úžas..nakoniec rehot...
tak to číta nevedomý-keď píšeš bez diakritiky..:-)
na kare..kto umrel..??na akom kare..??komu..??
že koza..zviera..??či niekto iný..??
no dobre..pobavila som sa..:-)
Mangalica má málo slaniny ,prečo potom slanina z mangalice ktorú predávajú v každom obchode je silná 5 cm a viac ?
@Radost - :))))))) smiala som sa, až mi slzy vyhŕkli, ani som si to hneď neuvedomila..... :)
aha,myslel som na kare.koza chrani mäso pred vysusenim a drží stavu.a taka chrumkava koza na upecenom kare je predsa to najlepsie.
Predávaju ju súkromníci na farmarskych trhoch.