Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé pod čapicou fotorecept

begonia2 - fotkabegonia2, 15. januára 2018
Bravčové karé pod čapicou (fotorecept)
Foto: begonia2

Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť. No nič poriadne nebolo, ja neviem, už aj tie prasce asi držia diétu. Slanina nemala ani 1 centimeter, tak čo s ňou. No poradila som si, zakryla som ňou karé.

10
porcií
25 minút
príprava
300 minút
na 95-210 °C

Suroviny

1100 g
600 g (bravčová surová)
2 ks
3 stredne veľký ks
1 hlávka
 (čerstvo mleté)
1 PL
 čerstvé (tymian, rozmarín, mäta)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mäsa urobíme otvor a do neho vložíme klobásy. Mäso osolíme.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čerstvé bylinky väčšie množstvo pokrájame nadrobno.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovicu byliniek dáme na karé. Na to položíme celistvý plát slaniny, ním prekryjeme bylinky. Okoreníme a posypeme rascou.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celé to previažeme, alebo natiahneme na to sieťku, nech to drží pokope.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Túto rolku celú dookola opečieme na masti. Toľko, aby bolo mäso zatiahnuté.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do pomalého hrnca dáme na spodok výpek plus krájanú cibuľu a zvyšky surovej slaniny. Na to rolku. A na ňu dáme plátky cesnaku. Potom nasypeme zvyšné bylinky, trochu rasce, mleté korenie a osolíme. Podlejeme vínom. Dáme to na štyri hodiny na Low (pomalé pečenie).

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po tej dobe je to už mäkké. No ak to chceme mať pekne do červena prepečené, tak to preložíme do rúry na 210 °C na slabú hodinu.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať. Ja som k tomu uvarila zemiaky. Netreba nič iné, tá masť je moc chutná, to stačí zemiaky poliať.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na druhy deň sme to mali ako studenú misu so sterilizovanou zeleninou a chlebom. Zvyšný výpek som rozmixovala a dala do pohára, bude na chlieb.

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Radox1 (15.1.2018 16:53)

najprv zdesenie..potom úžas..nakoniec rehot...
tak to číta nevedomý-keď píšeš bez diakritiky..:-)
na kare..kto umrel..??na akom kare..??komu..??
že koza..zviera..??či niekto iný..??
no dobre..pobavila som sa..:-)
mne to pride ako by tieto recepty s tymi istym typom fotiek dokonca aj stylom pisania pridaval patroveckypitrs len pod inym nickom :D