Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...
Veľkonočná mäsová bábovka
Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.
Marinovaná krkovička
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Pak na pánvi rozehřejeme...
Veľkonočná roláda
Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s...
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....
Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou
Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to žlčníková diéta. Či nie?...
Bravčový bôčik podľa MMJ
Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento...
Bravčový perkelt s fazuľou na mamin spôsob
U nás doma bol vždy vítaný a volali sme ho fazuľový guláš. Najlepší je s chlebom...
Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou
Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....
Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez sezónu. V zime mi narýchlo stačia guľky v omáčke. 🙂
Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
Pečená bravčová krkovička s hlávkovou kapustou dusenou na karamele
Mäso: Umytú bravčovú krkovičku vcelku osolíme, posypeme rascou a dáme na pekáč, kde sme naliali...
Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku
Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa...
Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)
Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....
Retro mäso v skle
Je to mäso robené v pomalom hrnci a dá sa jesť na studeno, alebo použiť na rýchly obed či večeru....
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie
Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli...
Pečený bôčik s cibuľou
Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.
Sekaná
Na staré kolena už len spomíname na detstvo a spomenul som si na to, ako ma mama poslala prvýkrát k mäsiarovi kúpiť sekanú....
Bravčová panenka v slaninke s cibuľovou omáčkou
Jemná šťavnatá bravčová panenka pečená v slaninovom kabátiku podávaná s omáčkou z karamelizovanej cibuľky. Výborná mňamka...
Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu
Náš dnešný obed :-)
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...
Jednoduchý čiernohorský rezeň
Rezne stále patria medzi naše najobľúbenejšie jedlá. Aj tento náš jednoduchý čiernohorský rezeň stojí za vyskúšanie...
Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, ...