Taftely v paradajkovej omáčke
Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 29. marca 2017
z hotela Karpatia*** v Humennom, 29. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
Paradajková omáčka: | |
500 ml |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiaková kaša: | |
600 g |
|
200 ml |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Mäso zomelieme, pridáme strúhanku, mlieko, vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Všetko zmiešame a vypracujeme guľky, ktoré opečieme na panvici s olejom a potom dopečieme v rúre 10 minút pri teplote 160 °C.
- 2
Paradajková omáčka: Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú mrkvu, koreniny, bobkový list, cukor a všetko spolu opražíme dohneda. Pridáme paradajkové pyré a zeleninový vývar. Varíme, až kým sa omáčka zredukuje na potrebnú hustotu. Nakoniec precedíme a dochutíme soľou.
- 3
Zemiaková kaša: Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a dáme do kuchynského šľahača vyšľahať dohladka. Počas šľahania pridáme maslo a prilievame teplé mlieko. Všetko vyšľaháme na hladkú a jemnú kašu.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Každý vidí, čo chce, tvoj problém, tak načo o tom všetkých informuješ? Nabudúce sem napíš aj to, akú máš stolicu.
Také to tak pamatuji. Jedno je jisté, že je to mleté.
zato tvoje neustale dristanie je velmi prinosne, uz by si konecne mohol prestat trolovat
Hnusny, vulgarni troll, lepe si ho nevsimat . . . .
Hlavná DRÍSTAJÚCA afatgina BÁBKA sa ozvala, už by si konečne mohla začať používať aj vlastnú hlavu a nielen prikyvovať @afi ako na povrázku.
@dormella , k tebe som sa nikdy nevyjadroval, tak sa radšej ukľudni.