Mäsové guľky
Mäsové guľky

Taftely v paradajkovej omáčke

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 29. marca 2017
Taftely v paradajkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
1 ks
50 ml
100 ml
 podľa chuti
Paradajková omáčka:
500 ml
1 ks väčšia
1 ks
300 ml
1 ks
Zemiaková kaša:
600 g
200 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme, pridáme strúhanku, mlieko, vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Všetko zmiešame a vypracujeme guľky, ktoré opečieme na panvici s olejom a potom dopečieme v rúre 10 minút pri teplote 160 °C.

  2. 2

    Paradajková omáčka: Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú mrkvu, koreniny, bobkový list, cukor a všetko spolu opražíme dohneda. Pridáme paradajkové pyré a zeleninový vývar. Varíme, až kým sa omáčka zredukuje na potrebnú hustotu. Nakoniec precedíme a dochutíme soľou.

  3. 3

    Zemiaková kaša: Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a dáme do kuchynského šľahača vyšľahať dohladka. Počas šľahania pridáme maslo a prilievame teplé mlieko. Všetko vyšľaháme na hladkú a jemnú kašu.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: