Vnútornosti (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Opečené guľky aj do kosťovice

Prílohy

Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...

prazdny

Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami

Hlavné jedlá

Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...

prazdny

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

Bravčové mäso

Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

prazdny

Falošná husacia/kačacia pečeň

Bravčové mäso

Recept sme našli v knihe od Jiřiny Stoklasovej: Přijďte k nám na večeři! V knihe ho uviedla...

prazdny

Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.

prazdny

Vykŕmená husacia pečeň

Večera

Vykŕmenú pečeň dobre očistíme od žiliek.

prazdny

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

Hlavné jedlá

Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

prazdny

Bravčová pečeň na šalvii

Bravčové mäso

Dnes som nefotila postup, lebo som nestihla... piekla som aj zákusky, ale nepridávam recept, ...

prazdny

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou

Hlavné jedlá

Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

prazdny

Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom

Nátierky

Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...

prazdny

Slané palačinky s mozečkem

Bravčové mäso

Tyto palačinky znám z dětství, dělala je moje maminka. Je to dávno, ale mám...

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano

Kuracie mäso

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice

Kuracie mäso

Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....

prazdny

Jaternice so zeleninou a slaninou

Bravčové mäso

Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...

prazdny

Domáca tlačenka

Bravčové mäso

Pri príprave tlačenky sa na zabíjačkách využíva z prasiatka to, čo by sa inak nejedlo...

prazdny

Držkové fašírky s novými zemiakmi

Hlavné jedlá

Máte radi držky? Potom určite musíte vyskúšať tento recept.

prazdny

Šmakovná nátierka 1. máju

Hovädzie mäso

Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce...

prazdny

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Hlavné jedlá

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

prazdny

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku

Bravčové mäso

Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...

prazdny

Krúpy s hydinovými žalúdkami

Hlavné jedlá

Prebraté a umyté krúpy varíme v osolenej vode s kúskom masla na miernom ohni. Umyté...

Vnútornosti