Pirohy s husacou plnkou

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 18. novembra 2013
Pirohy s husacou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
400 g
150 g
2 ks
150 g
200 g
100 g
100 g
Plnka:
200 g
2 ks
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná upečieme a oberieme mäso od kosti. Na masti orestujeme cibuľu. Pridáme umytú pečeň. Podusíme, osolíme a okoreníme. Pridáme pár lístkov tymianu. Pečeň pomelieme a vymiešame s husacím mäsom, ktoré nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    Cesto pripravíme z odstáteho tvarohu, vajec a múky. Pridáme maslo a hriankový chlieb, soľ a uvarené najemno postrúhané zemiaky. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodiny do chladničky.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Vykrojíme z neho kolieska a do stredu vložíme mäsovú plnku. Potom cesto preložíme a dôkladne uzatvoríme, aby plnka pri varení nevytiekla. Varíme v osolenej vode 8 – 10 minút na miernom vare. Po uvarení servírujeme s grilovanou cviklou a restovanou cibuľkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, tie stehná by som asi zjedla a plnku spravila len s pečeňou, aj to by stačilo.