Pirohy s husacou plnkou
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 18. novembra 2013
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 18. novembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná upečieme a oberieme mäso od kosti. Na masti orestujeme cibuľu. Pridáme umytú pečeň. Podusíme, osolíme a okoreníme. Pridáme pár lístkov tymianu. Pečeň pomelieme a vymiešame s husacím mäsom, ktoré nakrájame na malé kúsky.
- 2
Cesto pripravíme z odstáteho tvarohu, vajec a múky. Pridáme maslo a hriankový chlieb, soľ a uvarené najemno postrúhané zemiaky. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodiny do chladničky.
- 3
Cesto rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Vykrojíme z neho kolieska a do stredu vložíme mäsovú plnku. Potom cesto preložíme a dôkladne uzatvoríme, aby plnka pri varení nevytiekla. Varíme v osolenej vode 8 – 10 minút na miernom vare. Po uvarení servírujeme s grilovanou cviklou a restovanou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu