Husacia pečeň na zemiakovo-žihľavovom pyré

Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júna 2014
Husacia pečeň na zemiakovo-žihľavovom pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
800 g
125 g
250 g
150 g
2 vetvičky
150 ml
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň očistíme od žiliek a šliach, umyjeme a osušíme. Dáme na gril a opatrne grilujeme z každej strany.

  2. 2

    Omáčka: Do hrnca dáme očistený nakrájaný rozmarín bez stopiek, zalejeme vínom a odparíme na 100 ml. Pridáme demi glace a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Keď je omáčka hotová, zjemníme ju kockou studeného masla, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Kaša: Z uvarených zemiakov, masla a smotany spravíme zemiakovú kašu, do ktorej vmiešame oblanšírovanú najemno pokrájanú žihľavu, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Ugrilovanú pečeň osolíme a okoreníme priamo na tanieri.

Diskusia k receptu

pusta
no mne sa vidí tá pečeň spálená, vysušená, nie je uvedené, či išlo o foie gras alebo nevykŕmenú husaciu pečeň, možno to robí fotografia alebo bola pečeň už pred úpravou pokrájaná, odhadujem na 1,5 cm plátky, potom však grilovanie 10 minút je dlhý čas a je spálená a vysušená. to musí byť grilované len krátko, tak šup-šup. škoda takú úžasnú surovinu zničiť zbytočne. mohla to byť inak úžasná delikatessa, lacná nie je vôbec.