Husacia pečeň na zemiakovo-žihľavovom pyré
Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júna 2014
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husaciu pečeň očistíme od žiliek a šliach, umyjeme a osušíme. Dáme na gril a opatrne grilujeme z každej strany.
- 2
Omáčka: Do hrnca dáme očistený nakrájaný rozmarín bez stopiek, zalejeme vínom a odparíme na 100 ml. Pridáme demi glace a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Keď je omáčka hotová, zjemníme ju kockou studeného masla, osolíme a okoreníme.
- 3
Kaša: Z uvarených zemiakov, masla a smotany spravíme zemiakovú kašu, do ktorej vmiešame oblanšírovanú najemno pokrájanú žihľavu, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Ugrilovanú pečeň osolíme a okoreníme priamo na tanieri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu