Pečienkami plnené tašky na tekvicovom pyré

Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
Pečienkami plnené tašky na tekvicovom pyré
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 ml
3 ks
600 g
1 ks väčšia
300 ml
500 g
250 ml
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, jedného vajíčka, soli a korenia vyšľaháme palacinkové cesto. Upečieme 8 palaciniek, ktoré naplníme pečeňou opečenou na oleji, cibuľke a dochutenou rascou, soľou, korením a majoránom.

  2. 2

    Takto naplnené palacinky preložíme na polovicu, obalíme v trojobale a vysmažíme na zvyšnom oleji. Tekvicu uvaríme do mäkka v slanej vode s cukrom, rozmixujeme a zahustíme šľahačkou.

  3. 3

    Na tanier položíme do šikma prerezané palacinky a spolovice prelejeme tekvicovým pyré. Ozdobíme poľným šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia