Pečienkami plnené tašky na tekvicovom pyré
Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, mlieka, jedného vajíčka, soli a korenia vyšľaháme palacinkové cesto. Upečieme 8 palaciniek, ktoré naplníme pečeňou opečenou na oleji, cibuľke a dochutenou rascou, soľou, korením a majoránom.
- 2
Takto naplnené palacinky preložíme na polovicu, obalíme v trojobale a vysmažíme na zvyšnom oleji. Tekvicu uvaríme do mäkka v slanej vode s cukrom, rozmixujeme a zahustíme šľahačkou.
- 3
Na tanier položíme do šikma prerezané palacinky a spolovice prelejeme tekvicovým pyré. Ozdobíme poľným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu