Srdiečka so smotanovým kalerábom
Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 20. januára 2015
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 20. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Srdcia umyjeme a ak treba, odstránime žilky a žľazy. Na panvici na rozpálenom oleji urestujeme cibuľku dosklovita, pridáme srdcia a roztlačený cesnak. Niekoľko minút restujeme, zalejeme vývarom a dusíme domäkka.
- 2
Kaleráb očistíme a pokrájame na malé kocky, pridáme najemno pokrájanú cibuľku a smažíme na panvici 5 minút. Podlejeme vývarom a dusíme, až kým kaleráb ostane trošku chrumkavý, pridáme smotanu, bylinky, dochutíme soľou a bielym korením.
- 3
Zemiaky ošúpeme a nakrájame asi na centimetrové plátky. Šafran namočíme do vlažnej vody na 10 minút. V kastróle zmiešame víno a vodu, osolíme a pridáme šafran. Vložíme zemiaky a dusíme domäkka. Na tanier poukladáme zemiaky, smotanový kaleráb a navrch poukladáme srdcia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu