Držky s kelom a domácim chlebom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 9. júna 2014
Držky s kelom a domácim chlebom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Držky:
100 g
400 g
4 strúčiky
60 g
1 ČL
800 g
500 g
Chlieb:
140 g
70 g
70 g
1 ČL
1 PL
100 g
170 ml
50 g alebo tekvicové

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na roztopenej masti osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Prisypeme mletú papriku a rascu. Podlejeme vývarom, pridáme nakrájané držky.

  2. 2

    Po hodine pridáme nakrájaný kel a varíme domäkka. Nakoniec ochutíme majoránom, soľou a korením. Podávame s ražným chlebom.

  3. 3

    Chlieb: Všetky suroviny dôkladne vymiesime na hladké cesto. Prikryté cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Potom ešte raz premiesime, vložíme do formy a prikryté necháme vykysnúť. Pečieme na 180°C približne 30 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: