Držky s kelom a domácim chlebom
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 9. júna 2014
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 9. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
120 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Držky: | |
100 g |
|
400 g |
|
4 strúčiky |
|
60 g |
|
1 ČL |
|
800 g |
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
Chlieb: | |
140 g |
|
70 g |
|
70 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
100 g |
|
170 ml |
|
50 g alebo tekvicové |
|
Postup
-
1
Na roztopenej masti osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Prisypeme mletú papriku a rascu. Podlejeme vývarom, pridáme nakrájané držky.
- 2
Po hodine pridáme nakrájaný kel a varíme domäkka. Nakoniec ochutíme majoránom, soľou a korením. Podávame s ražným chlebom.
- 3
Chlieb: Všetky suroviny dôkladne vymiesime na hladké cesto. Prikryté cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Potom ešte raz premiesime, vložíme do formy a prikryté necháme vykysnúť. Pečieme na 180°C približne 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu