Kuracia ihla zo srdiečok, kukurice a jabĺk
Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 25. júna 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 25. júna 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks (klasy) |
|
3 ks väčšie |
|
hrsť listov |
|
|
|
|
|
|
|
Bazalkové aioli: | |
100 g |
|
10 väčších listov |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
|
Postup
-
1
Jablká nakrájame na väčšie kocky alebo na guľôčky, klasy nakrájame na kolieska a napichujeme spolu s očistenými kuracími srdiečkami a lístkami bazalky. Potrieme olejom, ochutíme soľou a korením.
- 2
Grilujeme sprudka prikryté alobalom po oboch stranách asi 4 minúty. Podávame s čerstvým pečivom.
- 3
Na aioli všetky suroviny dohladka vymixujeme a podávame ako dip k jedlu.
Tiež srdcia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu