Karfiolovo-žalúdkový „mozoček“ so zázvorom a s bylinkami

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015
Karfiolovo-žalúdkový „mozoček“ so zázvorom a s bylinkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
8 ks
1 ks
100 ml
20 g
100 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Karfiol varíme v osolenej vode, umyjeme a opracujeme žalúdky, prekrájame na menšie kusy, podusíme na cibuľke a zalejeme vývarom. Dusíme domäkka, uvarené žalúdky scedíme.

  2. 2

    Karfiol rozoberieme na malé ružičky. Vložíme do rozpálenej panvice s olejom a krátko opekáme. Pridáme žalúdky, zázvor a nasekané bylinky.

  3. 3

    Všetko zalejeme rozšľahanými vajíčkami, zamiešame a dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo len s chlebíkom.

Diskusia k receptu

micanela
no kde su komentare? to som fakt zvedava co napisete na toto
elalea
....@micanela.... nepocitujem potrebu vyjadrit sa k niecomu co mi nieje sympaticke...;-))).neuvaril by som to,ani v restike by som si to neobjednal...;-)))
terinka55
@micanela , veď daj niečo aj Ty... Možno potom sa to spustí...
P.S. Toto sa ani komentovať nedá a ešte od profi kuchára!
micanela
ved nepisem, ze mate kritizovat - babicka davala zaludky a srdiecka do polievky a bola vynikajuca - ale tato kombinacia by ma nenapadla

@terinka 55 - sem pridat recept? ani nahodou. recepty si vymienam iba s priatelmi
marcel83
Keď sme ešte zabíjali, nadstavovali sa br. mozočky mletým bravčovým mäsom. To hlavne vtedy, keď bolo veľa hladných a len jedno prasa :) Karfiol z vajcom som tiež už jedol. Ale prečo sa toto volá mozoček mi je záhadou...
rea1
škoda karfiolu. a tých puchorov (žalúdkov) tiež. a roboty jakbysmet. :-((((
1x viera1
evanaaa
Nedávno som robila žalúdkovo - srdiečkový perkelt, bol v pohode, dobrý. Tu by som z pridaných surovín vytvorila možno až tri jedlá. Ale zmiešať ich dokopy by ma nenapadlo.... :) No, možno sa nájde niekto, komu to bude chutiť. Mňa ani ten pohľad na tanier neláka.
k599
Pán hlavný kuchár z hotela Danubia Gate, s posmeškov, napr. od @evanaaa si nerobte nič, veď, ako ona hovorí: kto chce psa biť, palicu si nájde!
evanaaa
@k599 a @norbert1 , aké posmešky? Ja sa vôbec nevysmievam, len som vyjasrila svoj názor, nič v zlom......a to, že by som to nezjedla ja, neznamená, že to nebude chutiť niekomu inému. Ale mám dojem, že ste čítali len môj komentár, pozrite sa lepšie, nie som jediná, kto má na to taký názor. A ten akože smajlík neznamená výsmech, ale len také pousmiatie nad všetkým. Nemusím vždy len kladne hodnotiť, na to sme tu. Len sa divím ja vám......
evanaaa
Pardon, opravujem - .....vyjadrila. A ešte raz - pozrite si aj ostatné komentáre. Myslím, že je sloboda vyjadriť svoj názor. Alebo - asi som si ho mala podľa vás nechať pre seba.....
caterina
@norbert1 , @k599 evanaaa ma svoj styl komentovania, mozno pre niektorych zvlastny, ale nikoho neuraza, skor vyjadruje svoj nazor, skusenosti. Budte trochu tolerantni, netreba sa za kazdu cenu pustat do kazdeho, kto vam prave nevyhovuje. A aj trochu slusnosti by nezaskodilo. Tiez zrejme vas styl nie je po voli vsetkym a nechaju to tak...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia