Karfiolovo-žalúdkový „mozoček“ so zázvorom a s bylinkami
Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30-35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol varíme v osolenej vode, umyjeme a opracujeme žalúdky, prekrájame na menšie kusy, podusíme na cibuľke a zalejeme vývarom. Dusíme domäkka, uvarené žalúdky scedíme.
- 2
Karfiol rozoberieme na malé ružičky. Vložíme do rozpálenej panvice s olejom a krátko opekáme. Pridáme žalúdky, zázvor a nasekané bylinky.
- 3
Všetko zalejeme rozšľahanými vajíčkami, zamiešame a dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo len s chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P.S. Toto sa ani komentovať nedá a ešte od profi kuchára!
@terinka 55 - sem pridat recept? ani nahodou. recepty si vymienam iba s priatelmi
Na spôsob mozočku som robila už napríklad aj suchohríby:
varecha.pravda.sk/recepty/suchohriby-na-sposob-mozocku-fo...