Tortička z kuracej pečene

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 28. januára 2013
Tortička z kuracej pečene
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava
75 minút
na 100 °C

Suroviny

200 g
200 ml
4 ks
20 ml
1 štipka
10 g
100 g
50 g
1 ks
200 g
10 g
50 ml
5 g
5 g
20 g alebo cukor
100 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, masla a vajíčka vypracujeme cesto a dáme do chladničky na hodinu odpočinúť.

  2. 2

    Na oleji speníme čili nakrájané na kocky a pridáme cesnak, tiež na jemno nakrájaný. Cibuľu nakrájame na plátky a pridáme do hrnca. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a karamelizujeme s medom alebo cukrom. Podlejeme vínom a podusíme. Keď sa víno odparí, pridáme balzamikový ocot a tiež dusíme do odparenia tekutiny. Dáme zachladiť.

  3. 3

    Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na plát a nanesieme do formy, v ktorej ho budeme piecť. Cesto natiahneme až po okraj formy a dáme ešte na chvíľu do chladničky a potom dáme na chvíľu ,,naslepo“ piecť. Upečené vyberieme a vlejeme doň pečeňovú zmes. Pripravíme ju tak, že očistenú pečeň vymixujeme s cesnakom a prepasírujeme cez sitko. Pridáme soľ, okoreníme korením a škoricou, pridáme brandy, smotanu a vaječné žĺtky a premiešame. Pečieme pri 100 stupňoch 45 až 50 minút. Podávame s cibuľovou marmeládou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to znie veľmi zaujímavo.... vyskúšam túto pochúťku
veľmi krásne, slávnostné, s tým cibuľovým čatní. dobrý nápad na predjedlo