Tortička z kuracej pečene

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 28. januára 2013 16:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tortička z kuracej pečeneFoto: Robert Hüttner
4
porcie
90 min
príprava
75 min
na 100 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z hladkej múky, masla a vajíčka vypracujeme cesto a dáme do chladničky na hodinu odpočinúť.

  2. 2

    Na oleji speníme čili nakrájané na kocky a pridáme cesnak, tiež na jemno nakrájaný. Cibuľu nakrájame na plátky a pridáme do hrnca. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a karamelizujeme s medom alebo cukrom. Podlejeme vínom a podusíme. Keď sa víno odparí, pridáme balzamikový ocot a tiež dusíme do odparenia tekutiny. Dáme zachladiť.

  3. 3

    Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na plát a nanesieme do formy, v ktorej ho budeme piecť. Cesto natiahneme až po okraj formy a dáme ešte na chvíľu do chladničky a potom dáme na chvíľu ,,naslepo“ piecť. Upečené vyberieme a vlejeme doň pečeňovú zmes. Pripravíme ju tak, že očistenú pečeň vymixujeme s cesnakom a prepasírujeme cez sitko. Pridáme soľ, okoreníme korením a škoricou, pridáme brandy, smotanu a vaječné žĺtky a premiešame. Pečieme pri 100 stupňoch 45 až 50 minút. Podávame s cibuľovou marmeládou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist