Tortička z kuracej pečene
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 28. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
200 g |
|
200 ml |
|
4 ks |
|
20 ml |
|
|
|
|
|
1 štipka |
|
10 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
|
|
200 g |
|
10 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
5 g |
|
5 g |
|
20 g alebo cukor |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Z hladkej múky, masla a vajíčka vypracujeme cesto a dáme do chladničky na hodinu odpočinúť.
- 2
Na oleji speníme čili nakrájané na kocky a pridáme cesnak, tiež na jemno nakrájaný. Cibuľu nakrájame na plátky a pridáme do hrnca. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a karamelizujeme s medom alebo cukrom. Podlejeme vínom a podusíme. Keď sa víno odparí, pridáme balzamikový ocot a tiež dusíme do odparenia tekutiny. Dáme zachladiť.
- 3
Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na plát a nanesieme do formy, v ktorej ho budeme piecť. Cesto natiahneme až po okraj formy a dáme ešte na chvíľu do chladničky a potom dáme na chvíľu ,,naslepo“ piecť. Upečené vyberieme a vlejeme doň pečeňovú zmes. Pripravíme ju tak, že očistenú pečeň vymixujeme s cesnakom a prepasírujeme cez sitko. Pridáme soľ, okoreníme korením a škoricou, pridáme brandy, smotanu a vaječné žĺtky a premiešame. Pečieme pri 100 stupňoch 45 až 50 minút. Podávame s cibuľovou marmeládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu