Miešaná ryža s bravčovou pečeňou a s údenou slaninkou fotorecept
Foto: pusta
Mali sme na večeru - rýchle, dobré a chutné. Odporúčam milovníkom jedál s bravčovou pečeňou, pre ktorých recept pridávam.
porcie
príprava
na 70 - 60 °C
Suroviny
1 hrnček á 250 ml |
|
300 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Bravčovú pečeň som umyla a osušila kuchynskou papierovou utierkou.
-
2
Pokrájala som ju na malé kúsky.
-
3
Domácu údenú slaninku som pokrájala a malé kocky.
-
4
Na oleji som orestovala cibuľu do sklovita,..
-
5
...tiež údenú slaninu, len do sklovita, nevyškvarila som ju do chrumkava,...
-
6
...pridala som pokrájanú pečeň a orestovala na strednom plameni pomaly do hneda.
-
7
V hrnci som orestovala na oleji do sklovita umytú, odkvapkanú ryžu, použila som dlhozrnnú ryžu SOS, je veľmi kvalitná a krásne biela.
-
8
Zaliala som ju 1 a 1/2 násobným množstvom horúcej vody, pri tejto ryži toto množstvo bohate stačí, osolila a prikryté pokrievkou som ju dusila na veľmi miernom plameni 15 minút, vypla som plameň potom som ju nechala prikrytú ešte dôjsť.
-
9
Bravčovú pečeň som osolila až teraz, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou, zmes som nechala úplne vychladnúť.
-
10
Zmiešala som ryžu s bravčovou pečeňou.
-
11
Podávala som horúce, je to rýchly, chutný, jednoduchý eintopf.
dakujem za pochvalu.
ty nemusíš umývať riady, i ked by to veľmi potešilo :DDD
ty dostaneš tvoju "double porciu :-) i viac, koľko ti len chutí :-)
dakujem za uznanie.
EST TEMPUS QUANDO NIHIL, EST TEMPUS QUANDO ALIQUID;
NULLUM AUTEM EST TEMPUS IN QUO DICENDA SUNT OMNIA
som rada, že som ti toto jedlo pripomenula. :-)
Memento homo, qiua lumen es, et in lumene reverteris...
gratias tibi.