Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 16. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka, jednoducho lahôdka.
porcie
príprava
Suroviny
600 g superčerstvé (alebo kačacie) |
|
2 ks malá |
|
300 g (alebo iná mäkká zelenina) |
|
|
|
1/2 ks |
|
2 PL na restovanie (prepustené maslo, masť alebo olej) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Srdiečka očistite od žíl, jednoducho ich odkrojte (tuk na srdiečku nechajte!). Rozkrojte ich na polovicu. Očistenú cibuľu nakrájajte na pásiky a cuketu (alebo inú mäkkú zeleninu napr. hrášok, fazuľku atď.) nakrájajte na malé kocky.
- 2
Na nepriľnavú panvicu dajte trochu tuku a vložte zeleninu. Krátko orestujte a pridajte srdiečka. Opäť prudko krátko orestujte (asi 2 minúty). Základ je, aby zostali srdiečka vnútri ružové, inak môžu zostať tuhé. Panvicu stiahnite z ohňa, pokvapkajte worcesterskou omáčkou, dochuťte soľou a korením.
- 3
Ako prílohu môžete na jeseň použiť hokkaido tekvicu. Tekvicu nakrájajte na mesiačiky a na panvici opekajte domäkka asi 4–5 minút.
Tiež srdcia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu