Restované husacie srdcia
Restované husacie srdcia

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 16. októbra 2020
Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka, jednoducho lahôdka.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g superčerstvé (alebo kačacie)
2 ks malá
300 g (alebo iná mäkká zelenina)
1/2 ks
2 PL na restovanie (prepustené maslo, masť alebo olej)
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Srdiečka očistite od žíl, jednoducho ich odkrojte (tuk na srdiečku nechajte!). Rozkrojte ich na polovicu. Očistenú cibuľu nakrájajte na pásiky a cuketu (alebo inú mäkkú zeleninu napr. hrášok, fazuľku atď.) nakrájajte na malé kocky.

  2. 2

    Na nepriľnavú panvicu dajte trochu tuku a vložte zeleninu. Krátko orestujte a pridajte srdiečka. Opäť prudko krátko orestujte (asi 2 minúty). Základ je, aby zostali srdiečka vnútri ružové, inak môžu zostať tuhé. Panvicu stiahnite z ohňa, pokvapkajte worcesterskou omáčkou, dochuťte soľou a korením.

  3. 3

    Ako prílohu môžete na jeseň použiť hokkaido tekvicu. Tekvicu nakrájajte na mesiačiky a na panvici opekajte domäkka asi 4–5 minút.

Diskusia k receptu


Jeden komentár