Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Špízy z kuracej pečene s jablkovou omáčkou

Marián Čapák
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 13. júna 2022
Špízy z kuracej pečene s jablkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 ks
1 ks
500 ml
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci rozpustíme cukor a pridáme jablká. Podlejeme polovicou cideru a povaríme.

  2. 2

    Keš sú jablká mäkké, rozmixujeme a dolejeme zvyšný cider. Chvíľu povaríme, pridáme maslo a odstavíme. Omáčku dochutíme cukrom a soľou.

  3. 3

    Cibuľu očistíme a rozkrojíme na štvrtiny. Kuracie pečene očistíme, napicháme na špajdle, pokvapkáme olejom a spolu s cibuľou pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 6–7 minút alebo ich opečieme na grile. Podávame s jablkovou omáčkou.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, ráda vařím s jablky.
používateľ nemá avatar
dm
dm
Vyzerá to chutné, ale musí byť pečeň na špajdliach?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha