Špízy z kuracej pečene s jablkovou omáčkou
Marián Čapák
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 13. júna 2022
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 13. júna 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci rozpustíme cukor a pridáme jablká. Podlejeme polovicou cideru a povaríme.
- 2
Keš sú jablká mäkké, rozmixujeme a dolejeme zvyšný cider. Chvíľu povaríme, pridáme maslo a odstavíme. Omáčku dochutíme cukrom a soľou.
- 3
Cibuľu očistíme a rozkrojíme na štvrtiny. Kuracie pečene očistíme, napicháme na špajdle, pokvapkáme olejom a spolu s cibuľou pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 6–7 minút alebo ich opečieme na grile. Podávame s jablkovou omáčkou.
Tiež kuracia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu