Kačacia pečeň s lievancom a jablkovým dipom
Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 7. augusta 2019
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 7. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Jablkový dip: Jablká očistíme, jadro vykrojíme a nakrájame na mesiačiky. Takto pripravené jablká posypeme vanilkovým cukrom a upečieme v rúre. Upečené jablká rozmixujeme spolu s troškou jablkového džúsu.
- 2
Lievance: Z mlieka, vajíčka, múky, prášku do pečiva a masla urobíme cesto na lievance. Cesto má byť o čosi hustejšie ako palacinkové cesto. Z cesta upečieme na rozpálenej panvici lievance z oboch strán.
- 3
Kačaciu pečeň orestujeme na cibuľke s olejom. Osolíme, okoreníme a podávame s lievancom a jablkovým dipom.
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu